KONTAKT
Početna Izdvojeno Članice “Nijemog krika” ugostile učesnike Marša mira, među kojima je i Mehmed Bašigovac

Članice “Nijemog krika” ugostile učesnike Marša mira, među kojima je i Mehmed Bašigovac

od redakcija

Članice Udruženja “Nijemi krik” iz Kalesije ugostile su danas učesnike “Marša mira” koji su na put krenuli iz Bužima, Bugojna, Zenice i Živinica.

Žene oboljele od karcionoma i one koje su pobijedile ovu opaku bolest u razgovoru sa učesnicima “Marša mira” saznale su nešto više o gradovima iz kojih dolaze, ali su također im se zahvalili što ovim potezom i činom prisjećaju se žrtava genocida u Srebrenici.

Oni su prvo zajedno sa Mehmedom Bašigovcem iz Kalesije koji je na ovaj pohod krenuo iz Bužima proučili fatihu i odali počast kalesijskim šehidima, a zatim su krenuli put Nezuka.

Husejn Dizdarević koji je na put prema Potočarima krenuo iz Bužima zajedno sa Bašigovcem ističe da nisu imali probleme u putu, osim manjih “dobacivanja” dok su se kretali prema Vitezu.

“Hvala Bogu uspjeli smo. Želim se zahvaliti ljudima koji su nam pružali pomoć tokom cijelog puta, a sinoć smo zahvaljujući Miralemu Pjaniću i Edisu Mešiću iz Udruženja “Korak” imali večeru, osvježenje i spavanje u Gornjim Raincima”, govori Dizdarević.

Kako je rečeno za Infoplus današnju grupu sačinjavala su tri učesnika iz Zenice, pet iz Bugojna, dva iz Bužima te jedan učesnik iz Živinica.

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.