KONTAKT
Početna Izdvojeno Da li će Sloga iz Simin Hana svoje utakmice igrati na stadionu “Ada” u Tojšićima?

Da li će Sloga iz Simin Hana svoje utakmice igrati na stadionu “Ada” u Tojšićima?

od redakcija

Čelni ljudi FK Sloga iz Simin Hana ili Tuzla city kako bi se trebao u budućnosti zvati ovaj klub, nakon dobijene odbijenice da prvenstvene utakmice igraju na stadionu Tušanj, krenuli su u potragu za novim stadionom, odnosno mjestom gdje bi se izradio stadion koji zadovoljava potrebe Premijer lige BiH.

Kako Infoplus saznaje Azmir Husić predsjednik FK Sloga iz Simin Hana obavio je i razgovore sa predstavicima istoimenog kluba iz Tojšića kako bi se tu gradile tribine i sva infrastruktura stadiona koji bi bio novi dom ovom klubu.

Tim povodom kontatirali smo Husića koji je za Infoplus kazao da je bilo razgovora ali ništa još uvijek konkretno po tom pitanju.

“Mi ćemo nositi naziv Tuzla city i u narednom periodu držat ćemo se grada. Planiramo da uspostavimo saradnju sa klubovima iz Kalesije, Teočaka, Sapne, Zvornika kako bi njihovi talentovani nogometaši mogli doći u Slogu Simin Han na probu, pa ako zadovolje da i zaigraju za prvi tim”, rekao je Husić.

On je istakao da planira u Tojšićima i drugim mjestima pokrenuti i škole fudbala kako bi afirmisao mlađe nogometaše da se uključe i pokažu svoj talenat jer će Sloga ili Tuzla city sigurno igrat Premijer ligu BiH.

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.