Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Dan bijelih traka, iz Kalesije poručeno, zločine u Prijedoru i BiH nećemo zaboraviti

Više građana okupilo se danas u Kalesiji gdje su šetnjom kroz grad obilježili Dan bijelih traka, sjećanje na 31.maj 1992.godine.

Bijelom trakom oko ruke i isticanjem bijelih zastava na domove označavano je nesrpsko stanovništvo u Prijedoru 1992.godine.

Ovako su nacisti označavali žrtve u Drugom svjetskom ratu. Misli smo da se to više nikada neće ponoviti, ali se ponovilo u Prijedoru 1992.godine, kazao je u svome obraćanju glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija Muharem ef.Mešanović.

On je kazao da Bošnjaci nikada neće zaboraviti žrtve zločina i genocid koji je nad njima počinjem i da će mlađe generacije o tome govoriti bez obzira koliko agresor i oni koji su to počinili zabranjivali da se govori.

Mi danas nosimo bijelu traku oko ruke, da pokažemo da smo tu, da nas ima. Nisu nas ubili, nisu našu domovinu zauzeli. Građani Kalesije neće zaboraviti Prijdor i neće zaboraviti zločine u BiH, rekao je sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović.

Organizator obilježavanja 31.maja Dana bijelih traka u Kalesiji je BKC „Alija Izetbegović“ uz pomoć Medžlisa IZ Kalesija i nevladinih udruženja.

Popularno

Oglašavanje
Oglašavanje

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...