KONTAKT
Početna Izdvojeno ”Đavolja posla” – komedija o ljudima koji nemaju dara za posao koji rade

”Đavolja posla” – komedija o ljudima koji nemaju dara za posao koji rade

od redakcija

Prvi pozorišni festival u Kalesiji bit će otvoren u subotu, u 19,30 sati, predstavom „Đavolja posla“, autora Miroljuba Nedovića u režiji Vlade Keroševića i asistenta režiji Irfana Kasumovića. Ova predstava je nastala u koprodukciji Teatra kabare Tuzla i Studentske scene Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.

Tekst autora Miroljuba Nedovića pod nazivom „Đavolja posla“ na duhovit, komičan, način prikazuje i kritikuje pozorišni svijet. U tekstu vidimo  jednog provincijskog glumca u nastojanju da se osveti pozorišnom kritičaru zbog negativnih kritika. Spletom okolnosti u taj sukob biva umiješana i čistačica koja se nalazi nasuprot predstavnicima pozorišnog svijeta i nju možemo posmatrati kao predstavnika društva, odnosno publike sa svim svojim predsrasudama o pozorišnoj umjetnosti. Pored kritike pozorišnog svijeta, u prenesenom značenju ovaj tekst kritikuje kompletno društvo u kojem vladaju netalentovani,  korumpirani i neostvareni pojedinci.

U predstavi igraju: Mirna Mišković, Samed Alić, Ermin Avdić i Sadika Kahrimanović.

Podsjećamo gledaoce da će imati priliku da i sami ocjene predstavu ocjenom od 1 do 5.

Prvi pozorišni festival u Kalesiji otvorit će općinski načelnik Sead Džafić.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.