Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Delegacija Općine boravila u Zukićima i Bulatovcima

Delegacija Općine Kalesija jučer je posjetila mjesne zajednice Zukići i Bulatovci gdje su članovima Vijeća predstavili projekte koji se realiziraju ali isto tako kako bi u dogovoru sa istim što prije se uradilo određivanje naziva ulica u naseljenim mjestima.

Ono što je prioritet u Zukićima svakako je rješavanje vodosnabdijevanje, sanacija klizišta kao i lokalnog puta kroz naselje.

Odgovorno tvrdim da će mještani Zukića u ovoj godini biti spojeni na gradski vodovod i neće više imati problema kada je u pitanju vodosnabdijevanje, a članovi Vijeća MZ za sanaciju lokalnog puta mogu aplicirati prema Općini i učestvovati u projektu rekonstrukcije po principu marka na marku,odnosno u omejru 60 % Općina, a 40 % građani, kazao je sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović.

On ističe da su službe u Općini Kalesija uložile i velike napore kako bi se obezbjedila sredstva za izgradnju puta koji je Zukiće povezao sa Baljkovicom, a svakako će načelnik i nadležne službe i dalje biti tu kako bi pomogli.

Kada je u pitanju MZ Bulatovci oni godinama imaju problem sa mjesnim vodovodom gdje dolazi do prodiranja površinskih voda u kapitažne bazene za koje je Općina već ranijih godina izdvajala novčana sredstva, a isto tako i sa neodgovornim komšijama koji otpadne vode iz svojih kuća izvode u kanale pored puta pa su tražili i veći angažman inspektora po tom pitanju.

Također, oni su predstavnicima Općine kazali da u ovom naselju imaju jednu osobu koja je u stanju socijalne potrebe, odnosno istom je narušeno zdravstveno stanje i boravi u nehumanim uslovima te su zatražili da se smjesti u adekvatan smještaj ili u socijalne stanove koji su izgrađeni u Kalesiji.

Bilo je riječi i o upućivanju pisma prema JZU Dom zdravlja Kalesija u kojem traže da menadžmet odobri rad ljekara u područnoj ambulanti tokom cijele sedmice i u punom random vremenu. 

Članovi Vijeća ovih MZ kazali su da će u dogovoru sa mještanima Općini i nadležnoj službi u datom roku dostaviti i nazive ulica u svojim naseljenim mjestima.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...