Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Delegacija Općine Kalesija posjetila Gornje i Donje Hrasno

Delegacija Općine Kalesija boravila je jučer u dvije mjesne zajednice Harsno Gornje i Hrasno Donje gdje su sa članovima Vijeća i građanima razgovarali o projektima koji su planirani ovogodišnjim budžetom, ali isto tako o imenima i nazivima ulica u ovim naseljenim mjestima.

Kao prioritet članovi Vijeća MZ Hrasno Donje iznijeli su rješavanje puta Paraći-Horozovina, kao i vodosnabdijevanje Horozovine te izdvajanje sredstava za adaptaciju i uređenje Doma kulture.

Kada je u pitanju MZ Hrasno Gornje glavni problem svih mještana je lokalni put koji je stradao usljed klizišta 2014.godine te je na pojedinim dionicama toliko uništen da dolazi i do oštećenja putničkih vozila, a tu je i problem sa granicama parcela u dijelu naselja gdje je došlo do pomjeranja tla.

Mi ćemo u saradnji sa nadležnim službama uraditi elaborat kada je u pitanju ovaj problem oko određivanja granica parcela i predstaviti to mještanima. Svjesni smo da postoji problem jer je tlo klizilo i do nekoliko metara pa samim tim je siguran sam dovelo do određenih problema u određivanju granice, a takvih parcela je na ovom području mnogo, kazao je sekretar Organa uprave Mujo Tousunbegović.

On je istakao da postoje određena novčana sredstva u budžetu kada su u pitanju ove mjesne zajednice te da će se krenuti u implementaciju projekata čim dozvole vremenski uslovi.

Prilikom posjete ovim mjesnim zajednicama članovima Vijeća je dat rok od 30 dana da izvrše određivanje i davanje naziva ulica u ovim naseljenim mjestima.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...