KONTAKT
Početna Izdvojeno Delegacija Općine posjetila Kalesiju Gornju i Brda

Delegacija Općine posjetila Kalesiju Gornju i Brda

od redakcija

Delegacija Općine Kalesija posjetila je članove Vijeća mjesnih zajednica Kalesija Gornja i Brda.  Na sastanku se govorilo o davanju imena ulica u ovim naseljenim mjestima, ali i o projektima koji su bitni za lokalnu zajednicu. 

Prema riječima članova Vijeća MZ Kalesija Gornja, na prvo mjesto stavljaju izgradnju trotoara od skretanja za industrijsku zonu do postojećeg trotoara u ovom naselju, ali i da se rješi problem vodosnabdijevanja, urede bankine uz lokalni put i da Općina Kalesija uradi projekat sekundarne kanalizacione mreže. 

Također bilo je riječi i o nasipanju puta prema Gajanima. 

Kada je riječ o MZ Brda, kao prioritet istaknuto je rješavanje vodosnabdijevanja s obzirom da su svi spojeni na mjesni vodovodni sistem te da tokom ljeta dolazi do redukcije. Njihova želja je da se izvrši spajanje na gradski cjevovod koji vodi prema Zukićima. 

Mi smo izdvojili određena novčana sredstva iz budžeta za rješavanje problema vodosnabdijevanja u Kalesiji Gornjoj, a uputili smo i dopis prema JP Ceste FBiH vezano za nastavak izgradnje trotoara od ovog naselja prema centru. Naravno pomoćemo da se rješe i problemi u MZ Brda, tu smo da pomažemo građanima kazao je Mujo Tosunbegović sekretar Organa uprave Kalesija. 

Tosunbegović je istakao da će Vijeće MZ u roku od trideset dana dostaviti i nazive ulica u ovim naseljenim mjestima prema nadležnoj službi rekavši da su oni već dosta posla po ovom pitanju i uradili. 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.