KONTAKT
Početna Izdvojeno Dokumentarni film “Prijedorska polja smrti” sutra u 14:00 sati u BKC-u u Kalesiji

Dokumentarni film “Prijedorska polja smrti” sutra u 14:00 sati u BKC-u u Kalesiji

od apjanic

I Javna ustanova BKC „Alija Izetbegović“ uključit će se u obilježavanja 31. maja – Dana bijelih traka u znak sjećanja na žrtve ratnih zločina koje su počinile srpske vlasti u Prijedoru 1992. godine. Tim povodom u sali BKC-a bit će prikazan dokuentarni film „Prijedorska polja smrti“ avde Huseinovića.

Film će se prikazati u srijedu, u 14,00 sati. Ulaz je besplatan.

“Prijedorska polja smrti” je sedmi po redu dokumentarni film Avde Huseinovića, koji govori o stradanjima Bošnjaka i Hrvata na području tog grada i okolice tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Autor Huseinović je kazao da je kroz ovaj film ispričana i zauvijek dokumentovana istina o genocidu nad Bošnjacima Prijedora i na prostoru doline rijeke Sane.

Film sadrži do sada neke nepoznate činjenice, bavi se analizom suđenja za ratne zločine u Hagu. Poznato je da je u Tribunalu do sada izrečen najveći broj presuda za zločine u Prijedoru. Došli smo do nekih stravičnih saznanja koja su ispričana kroz film, kazao je Huseinović prenose Kalesijske-novine.

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.