Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Eldar Ćivić iskazao nezadovoljstvo zbog izostanka sa spiska Faruka Hadžibegića

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je prije nekoliko dana popis igrača na koje računa u utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Islanda i Slovačke. Među 25 pozvanih igrača nema lijevog beka mađarskog Ferencvaroša Eldara Ćivića, a činjenica da nije dobio poziv nije se dopala 26-godišnjem defanzivcu, što je javno pokazao na društvenim mrežama.

Eldar Ćivić je u proteklim godinama bio jedan od fudbalera kojima je mjesto u nacionalnom timu gotovo bilo zagarantovano. Ovaj lijevi bek skupio je 24 nastupa u reprezentaciji, no na popisu Faruka Hadžibegića ga nema.

Teško je 26-godišnjem Ćiviću palo to što nije dobio poziv Faruka Hadžibegića. Vidljivo je to na društvenim mrežama nakon što je nastupio za Ferencvaroš u osmini finala Evropske lige protiv Bayer Leverkusena.

Njemu je također nekadašnji reprezentativac Darko Todorović komentarisao objavu riječima kako je mislio da je povrijeđen, aludirajući na to da nije pozvan u nacionalni tim, a Ćivić mu je ironično uz smijeh odgovorio:

“Nisam spreman”.

Pozivanje Eldara Ćivića u reprezentaciju Bosne i Hercegovine kod bivših selektora znalo je izazvati pravi revolt među određenim navijačima.

Dosta je onih koji smatraju da 26-godišnji defanzivac nije kvalitet za nacionalni tim, ali on je od 2018. godine, pa do kraja 2022. godine odigrao čak 24 utakmice za najbolju selekciju BiH.

Podsjetimo, selektor Faruk Hadžibegić je za utakmice protiv Islanda i Slovačke pozvao ove fudbalere.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca).

Odbrana: Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (Mallorca), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Siniša Saničanin (Partizan), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac (Marseille), Amar Dedić (Red Bull Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Sanjin Prcić (Strasbourg), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Ferencvaroš), Gojko Cimirot (Standard Liege), Benjamin Tahirović (Roma), Haris Duljević (Hansa Rostock), Miroslav Stevanović (Servette).

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Eupen), Kenan Kodro (Mol Fehervar), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Jasmin Mešanović (Kisvarda).

(sportsport.ba)

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...