Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Elvin Mešić (NK Rainci) proglašen  za najboljeg nogometaša općine Kalesija za 2022.godinu

U organizaciji Nogometnog saveza općine Kalesija sinoć je u sali BKC-a „Alija Izetbegović“ u Kalesiji održana 19.tradicionalna manifestacija Izbora nogometaša općine Kalesija za 2022.godinu.   

Sve tri nagrade u seniorskoj kategoriji pripale su NK Rainci. Za najboljeg nogometaša općine Kalesija za 2022.godinu proglašen je Elvin Mešić (NK Rainci). Najbolji nogmetni klub je NK Rainci, dok je Muamer Pilavdžić (NK Rainci) izabran za najboljeg trenera.

NK Rainci je pripao najveći broj bodova zahvaljući osvajanju prvog mjesta u Drugoj ligi TK i plasmanom u Prvu kantonalnu nogometnu ligu. Također, bili su finalisti KUP-a Općine i KUP-a šehida općine Kalesija. Pored navedenog, NK Rainci je osvajač trećeg mjesta u KUP-u TK i učesnik završnice KUP-a FBiH.  

Zuhdija Karić – ZUX (FK Bosna Kalesija) proglašen je za najboljeg sportskog radnika u prošloj godini. Karić je najzaslužniji za izgradnju SRC “Bosna” Kalesija, sistema za navodnjavanje i reflektora na Gradskom stadionu u Kalesiji.     

Najbolji junior je Amar Mehanović (NK Memići). Za najboljeg kadeta općine Kalesija u 2022.godini žiri Nogometnog saveza općine Kalesija je odabrao Elmira Pjanića (NK Rainci), dok je najbolja kadetska ekipa NK Rainci.

Najbolje rezultate u 2022.godini kod najmlađih kategorija ostvarili su dječaci iz FK Bosna Kalesija.

Najbolji u pionirskoj kategoriji su Amar Muhamedbegović (FK Bosna) pojedinačno i FK Bosna Kalesija, ekipno. U kategoriji pjetlića za najboljeg nogometaša općine Kalesija izabran je Tarik Alibašić (FK Bosna Kalesija). 

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza općine Kalesija specijalna priznanja dobili su:

Advertisement. Scroll to continue reading.
  • Sead Suljkanović (nogometni trener) iz Rainaca Donjih, koji je godinama uspješno radio sa mladim nogometašima sa kojima je postizao značajne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima. 
  • Amel Fejzić – kapiten FK Sloga Tojšići, dugogodišnji igrač i jedan od najboljih igrača Sloge posljednjih godina, koji je sa 29 postignutih golova u prošloj sezoni jedan od najzaslužnijih za povratak Sloge u Drugu ligu FBiH.
  • Mirnes Hukić – kapiten FK „Krušik“ Vukovije Gornje, koji je zaslužan je za izgradnju tribina, proširenje stadiona, renoviranje i uređenje svlačionica, postavaljanje rasvjete i drugih infrastrukturnih projekata u FK „Krušik“. 
  • Mirsad Zulić,   novinar Radija „Feral“ za dugogodišnje praćenje rada i takmčenja kalesijskih nogometnih klubova.

U sklopu manifestacije prisutni su imali priliku pogledati dokumentarni film o Sakibu Malkočeviću „Sok punog srca“. Autor filma „Sok punog srca“ je istaknuti novinar Almir Šećkanović. Film, rađen u produkciji The Content agencije, govori o životu i sportskoj karijeri Sakiba Malkočevića, igrača i trenera Fudbalskog kluba Sloboda te najuspješnijeg selektora omladinskih kategorija Nogometnog saveza BiH.

U kulturno-zabavnom dijeli programa nastupila je Erna Borogoac, uz pratnju profesora Nihada Mešića.

Manifestaciju proglašenja najboljih nogomeša i nogometnih ekipa općine Kalesija su podržali: Općina Kalesija i općinski načelnik, kao generalni pokrovitelj, BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, kao tehnički partner i medijski pokrovitelji: Neon televizija, Radio Feral, Nezavisni kalesijski portal, Infoplus i kalesijske novine.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...