Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Elvis Bektić za Infoplus: Proces protiv mene je politički montiran, sve sam uradio po zakonu

Općinski sud Tuzla donio je prvostepenu osuđujuću presudu za Elvisa Bektića (39) iz Gračanice, koji se optužnicom Tužilaštva TK tereti da je, dok je obavljao funkciju ministra zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona, počinio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja.

Bektiću je izrečena uvjetna osuda kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci a koja se neće izvršiti ukoliko optuženi ne počini novo krivično djelo u periodu od dvije (2) godine od dana pravosnažnosti presude. Također, nepravosnažnom presudom je Bektiću izrečena sigurnosna mjera zabrane vršenja rukovodnih dužnosti u državnim organima i javnim preduzećima u periodu od jedne godine.

Međutim, Kalesijac sa adresom stanovanja u Gračanici za Infoplus ističe da je cijeli proces koji se vodio protiv njega politički montiran.

“Proces je montuiran protiv mene od strane tužioca Ćazima Serhatlića zajedno sa smijenjenom direktoricom Zehrom Karahasanović, koja je smijenjena u skladu sa zakonom zato što je uskraćivala hitnu medicinsku pomoć stanovnicima Gračanice gdje je Zavod zdravstvenog osiguranja davao i izdvojio sredstva za osam ljekara u Službi hitne medicinske pomoći, a ona je imala četiri. Kada se trebalo izaći na taren u sastavu medicinar, ljekar, samo je izlazio medicinar što je utvrdila i inspektorica Dinka Muhović, govori za Infoplus nekadašnji ministar zdravstva ispred BPS-a u Vladi TK Elvis Bektić.

On dalje navodi da će pokrenuti i proces protiv Admira Arnautovića glasnogovornika Tužilaštva TK koji je objavio nepravosnažnu presudu koja sama po sebi nije zakonita te nije dozvoljeno njeno komentarisanje.

“Arnautović je izvršio zloupotrebu položaja kršeći interna akta Tužilaštva TK o ličnim podacima BiH, Ustav i Evropsku konvenciju o ljudskim pravima i na taj način izvršio javni linč mene i moje porodice”, tvrdi Bektić.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...