KONTAKT
Početna Izdvojeno Elvis Bektić za Infoplus: Proces protiv mene je politički montiran, sve sam uradio po zakonu

Elvis Bektić za Infoplus: Proces protiv mene je politički montiran, sve sam uradio po zakonu

od redakcija

Općinski sud Tuzla donio je prvostepenu osuđujuću presudu za Elvisa Bektića (39) iz Gračanice, koji se optužnicom Tužilaštva TK tereti da je, dok je obavljao funkciju ministra zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona, počinio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja.

Bektiću je izrečena uvjetna osuda kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci a koja se neće izvršiti ukoliko optuženi ne počini novo krivično djelo u periodu od dvije (2) godine od dana pravosnažnosti presude. Također, nepravosnažnom presudom je Bektiću izrečena sigurnosna mjera zabrane vršenja rukovodnih dužnosti u državnim organima i javnim preduzećima u periodu od jedne godine.

Međutim, Kalesijac sa adresom stanovanja u Gračanici za Infoplus ističe da je cijeli proces koji se vodio protiv njega politički montiran.

“Proces je montuiran protiv mene od strane tužioca Ćazima Serhatlića zajedno sa smijenjenom direktoricom Zehrom Karahasanović, koja je smijenjena u skladu sa zakonom zato što je uskraćivala hitnu medicinsku pomoć stanovnicima Gračanice gdje je Zavod zdravstvenog osiguranja davao i izdvojio sredstva za osam ljekara u Službi hitne medicinske pomoći, a ona je imala četiri. Kada se trebalo izaći na taren u sastavu medicinar, ljekar, samo je izlazio medicinar što je utvrdila i inspektorica Dinka Muhović, govori za Infoplus nekadašnji ministar zdravstva ispred BPS-a u Vladi TK Elvis Bektić.

On dalje navodi da će pokrenuti i proces protiv Admira Arnautovića glasnogovornika Tužilaštva TK koji je objavio nepravosnažnu presudu koja sama po sebi nije zakonita te nije dozvoljeno njeno komentarisanje.

“Arnautović je izvršio zloupotrebu položaja kršeći interna akta Tužilaštva TK o ličnim podacima BiH, Ustav i Evropsku konvenciju o ljudskim pravima i na taj način izvršio javni linč mene i moje porodice”, tvrdi Bektić.

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.