KONTAKT
Početna Izdvojeno Enes Idrizović magistrirao na Medicinskom fakultetu u Tuzli

Enes Idrizović magistrirao na Medicinskom fakultetu u Tuzli

od redakcija

Kalesija je ovih dana bogatija za još jednog magistra medicinskih nauka. Naime,  Enes dr. Idrizović, specijalista opšte hirurgije, usposlenik Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla, odbranio je magistarski rad na temu: „Značaj rane enteralne ishrane u hirurgiji karcinoma debelog crijeva“.

Idrizović je magistarski rad odbranio na Medicinskom fakultetu u Tuzli, pred komisijom u sastavu: prof.dr.Goran Krdžalić, prof.dr. Zijah Rifatbegović i doc.dr. Mirha Agić.
Istraživanja rađena u UKC-u Tuzla, tokom izrade magistarskog rada, pokazala su mnogo bolje postoperativne rezultate kod pacijenata koji su koristili ovaj način ishrane, rečeno je, između ostalog, prilikom odbrane magistarskog rada.

Inače, Enes dr. Idrizović iz Rainaca Gornjih kod Kalesije je po završetku Medicinskog fakulteta radio u Domu zdravlja Kalesija. Nakon specijalizacije zapošljava se u UKC-u Tuzla, na odjelu Klinike za hirurgiju.
Idrizović se u posljednje vrijeme specijalizirao za laparoskopske zahvate rektalnog karcinoma.

Učesnik je raznih domaćih i međunarodnih specijalističkih seminara i konferencija, a aktivno govori engleski i francuski jezik.
Enes Idrizović je aktivan i u političkom životu općine Kalesija. Već treći mandat zaredom vijećnik je u Općinskom vijeću Kalesija piše radio Feral.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.