Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Enes Idrizović magistrirao na Medicinskom fakultetu u Tuzli

Kalesija je ovih dana bogatija za još jednog magistra medicinskih nauka. Naime,  Enes dr. Idrizović, specijalista opšte hirurgije, usposlenik Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla, odbranio je magistarski rad na temu: „Značaj rane enteralne ishrane u hirurgiji karcinoma debelog crijeva“.

Idrizović je magistarski rad odbranio na Medicinskom fakultetu u Tuzli, pred komisijom u sastavu: prof.dr.Goran Krdžalić, prof.dr. Zijah Rifatbegović i doc.dr. Mirha Agić.
Istraživanja rađena u UKC-u Tuzla, tokom izrade magistarskog rada, pokazala su mnogo bolje postoperativne rezultate kod pacijenata koji su koristili ovaj način ishrane, rečeno je, između ostalog, prilikom odbrane magistarskog rada.

Inače, Enes dr. Idrizović iz Rainaca Gornjih kod Kalesije je po završetku Medicinskog fakulteta radio u Domu zdravlja Kalesija. Nakon specijalizacije zapošljava se u UKC-u Tuzla, na odjelu Klinike za hirurgiju.
Idrizović se u posljednje vrijeme specijalizirao za laparoskopske zahvate rektalnog karcinoma.

Učesnik je raznih domaćih i međunarodnih specijalističkih seminara i konferencija, a aktivno govori engleski i francuski jezik.
Enes Idrizović je aktivan i u političkom životu općine Kalesija. Već treći mandat zaredom vijećnik je u Općinskom vijeću Kalesija piše radio Feral.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...