Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Firma “Džale iskop” uložila preko 20.000 KM u renoviranje učionice u OŠ Kalesija

Da je stanje u obrazovanju teško i da nema dovoljno novca za opremanje učinica i školskih prostora to je već svima jasno. Na roditeljima i društveno odgovornim kompanijama je da pored nabavke školskog pribora za svoje mališane često moraju potegnuti i za novčanik kako bi učestvovali u opremanju ili renoviranju učionica u kojima borave njihova djeca.

Naime, Jasmin Džaferović vlasnik kompanije “Džale iskop” izdvojio je preko 20.000 KM za renoviranje jedne učionice koja je urađena po najmodernijim standardima sa led rasvjetom, video projektorom, laptopom, novim radijatorima kao i ormarićima za svakog učenika.

Ovo je zaista potez koji je za svaku pohvalu. Smatram da u ovu učionicu u narednih deset godina nije potrebno ništa uložiti jer je sada sve ugrađeno kvalitetno i moderno, kazao je za Infoplus direktor OŠ Kalesija Mirad Pezić.

On ističe da se vodilo računa o tome da učenici i učitelji imaju sve što im je potrebno za nesmetano odvijanje nastave, a sve to zahvaljujući kompaniji “Džale iskop” koja je dala najviše novca, a učestvovali su i sami roditelji neko u novcu, a neko je dao doprinios kada su radovi se izvodili.

Međutim, kako bi pokvarili cijelu priču, pojedini roditelji čija djeca ili unuci će također pohađati nastavu u modernoj opremljenoj učionici su se pobunili, zato što je na vratima napisano da je firma “Džale iskop” sve to renovirala pa su zatražili da se natpis ukloni.

Menadžment škole je jučer natpis prekrio, a kako Infoplus saznaje o svemu je upoznato i Ministarstvo obrazovanja i nauke TK.

Kontaktirali smo i Jasmina Džaferovića koji nije želio ovo komentarisati, istakavši da je imao dobru namjeru i da je sve ovo urađeno zbog djece, ali da očito nekome to smeta.

Iako ne postoji zakonsko uporište za priču da se ne smije isticati naziv firme kako to tvrde nezadovoljni roditelji i predstavnici škole natpis je ipak “sakriven” dok ministar ne odluči o tome.

Infoplus je uputio dopis Ministastvu obrazovanja i nauke te se nadamo da će odgovoriti na isti, jer ako nemaju novca da obezbjede adekvatne uslove za boravak učenika imaju sigurno način da odogovore na pitanja i da ih proslijede putem e-maila kako smo i tražili.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...