KONTAKT
Početna Izdvojeno FOTO: Borogovci po deseti put organizirali zajednički iftar

FOTO: Borogovci po deseti put organizirali zajednički iftar

od redakcija

Oko 150 osoba okupilo se sinoć u povratničkom naselju Borogovo na području opštine Osmaci na tradicionalnom desetom po redu zajedničkom iftaru koji je organizovan zahvaljujući pomoći Borogovaca, ali i prijatelja.

“Prezadovoljni smo odzivom na ovaj iftar. Iako smo planirali da sve bude na otvorenom u tome nas je spriječila kiša. Uspjeli smo sve da poslužimo u mjesnom mektebu i zaista sam ponosan na naše mještane koji su se uključili u organizaciju kako bi sve bilo na vrijeme postavljeno”, govori za naš portal jedan od organizatora zajdničkog iftara Mujo Tosunbegović.

Tosunbegović nam govori da je pored njega u organizaciju bio uključen u Sabit Omerbegović, a veliki doprinos pored mještana ovog naselja dali su i Miladeta Omerbegović-Brkić, Esma Omerbegović-Softić, Safeta Omerbegović-Bešić, Ševal Omerbegović i mnogi drugi.

Nakon zajedničkog iftara upriličeno je i klanjanje akšam namaza, a zatim je proučen i tehvid za sve ubijene i stradale Borogovce i šehide BiH.

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.