KONTAKT
Početna Izdvojeno Foto-natječaj: „Knjiga i dijete“ i(li) „Knjiga i mi“: Napravite dobru fotografiju i osvojite nagradu

Foto-natječaj: „Knjiga i dijete“ i(li) „Knjiga i mi“: Napravite dobru fotografiju i osvojite nagradu

od redakcija

Javna ustanova Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija, u okviru kulturne manifestacije „Ikre 2017“ raspisuje Foto-natječaj: „Knjiga i dijete“ i(li) „Knjiga i mi“.

Cilj natječaja je fotografijom ukazati na značaj čitanja, a najbolje tri fotografije po ocjenama stručnog žirija će biti novčano nagrađene.

Uvjeti natječaja su:

1. Pravo učešća imaju svi državljani Bosne i Hercegovine.
2. Fotografije treba da afirmišu čitanje i obrazovanje uopće.
3. Fotografije ne smiju da podstiču vjersku, rasnu ili nacionalnu mržnju.
4. Fotografije ne smiju biti ranije objavljene.
5. Fotografije slati u JPG formatu na bkc.kalesija@bih.net.ba, bibliotekakalesija@gmail.com, rezolucije 300 dpi, minimalno 1800×2700 pixela, sa naznačenim podacima o autoru (ime i prezime, kontakt, adresa), vremenom nastanka fotografije i nazivom.
6. Rok za dostavljanje fotografija je 25. oktobar 2017. godine.
7. Organizator zadržava pravo da bez naknade može objavljivati odabrane fotografija u svrhu postavljanja izložbe, publikovanja rezultata natječaja i za druge potrebe u okviru djelatnosti organizatora.

Žiri će odabrati tri fotografije te izvršiti selekciju fotografija koje će biti postavljene na izložbi po okončanju natječaja i objavljivanja rezultata istog. Više informacija na telefon 035 631 – 881 ili 061 291- 994.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.