Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

FOTO: U Borogovu organizovan iftar na otvorenom, a u promet pušten i novi put

U povratničkom naselju Borogovo koje pripada opštini Osmaci, sinoć je organizovan iftar na otvorenom kojem je prisustvovalo preko 150 osoba, mještana ovog naselja ali i gostiju koji su došli kako iz Kalesije, tako i drugih mjesta iz okruženja.

Mi tradicionalno organiziramo iftar i drago mi je da su mještani se i ove godine odazvali i podržali ovu akciju. Ovakvi iftari i druženja su dokaz da smo tu, da ćemo ostati na svojim ognjištima, kazao je za Infoplus Mujo Tosunbegović jedan od organizatora pomenutog iftara.

Prije samog iftara u ovom naselju upriličeno je i puštanje u promet novoizgrađenog asfaltnog puta koji vodi prema mjesnom mezarju, kao i platoa ispred mezarja.

Vrpcu su presjekli Mujo Tosunbegović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija Muharem ef. Mešanović te unuk Pašana Omerbegovića čiji su potomci dali veliki doprinos ovoj akciji.

Uradili smo asfaltni put oko 250 metara i plato sa cvijećem, a posebno bi tu istakao porodiocu rahmetli Pašana Omerbegovića koji su dali svoj doprinos i mogu slobodno reći dali su najviše novčanih sredstava da ovo realiziramo. Tu u svim ovim aktivnostima zajedno samnom bio je i Sabit Omerbegović, rekao je Mujo Tosunbegović.

On ističe da su radovi na uređenju, asfaltiranju puta i platoa koštali oko 17.000 KM i da je riječ o donatorskim sredstvima.

Ovim događajima u Borogovu prisustvao je i mjesni imam Rijad ef. Sakić te vijećnici iz Općinskog vijeća Kalesija.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...