Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Galib Softić posjeduje invalidsku kartu, mjesečnu parking kartu, a opet plaća parking

Socijaldemokrata Galib Softić iz Prnjavora mogao bi poslužiti kao primjer mnogima kako se voli lokalna zajednica i kako se ona pomaže. Naime, Softić je od djetinstva bez noge koju je izgubio u saobraćajnoj nesreći, no to ga nije spriječilo da se uključi u mnoge društvene aktivnosti na području naše općine.

Ovaj vijećnik iako posjeduje invalidsku iskaznicu i po Odluci o naplati parkinga nije obavezan da isti plaća, on je među prvima otišao u JP Vodovod i kanalizacija te je kupio mjesečnu kartu za Zonu 2.

No, ono što je danas Softić uradio mnoge je ostavilo bez komentara. Galib Softić je dakle i pored posjedovanja invalidske iskaznice i mjesečne karte za Zonu 2 danas svoj aumobil parkirao u Zonu 1 te je platio parking kartu i istu istakao na vjetrobranskom staklu.

Njegov potez putem facebook-a prokomentarisao je i njegov stranački kolega Armin Karić koji je napisao “Ovo što je uradio Galib toliko me je dirnulo, da sam gotov zaplakao”.

Komentar Armina Karića prenosimo u cjelosti bez izmjena:

Vjerovatno da ko god ima bilo kakve veze s Kalesijom, čuo je za Galiba Softića. Galib je, kao dječak, izgubio nogu u saobraćajnoj nesreći, ali to ga nije pokolebalo da do kraja života ne stekne mnogo prijatelja, ali i bude jedan od društveno najaktivnijih građana naše općine. Rođen ne tako davno, vječiti momak, ali i već drugi mandat vijećnik u OV Kalesija.

Galib je, zajedno sa svim ostalim vijećnicima u OV Kalesjia, podržao prijedlog da u Kalesiji krene naplata parkinga. U Odluci je stojalo da se osobe s invaliditetom i još neke kategorije oslobađaju plaćanja parkinga. Iako je i sam osoba s invaliditetom, Galib je, ne želeći da on bude oslobođen plaćanja parkinga, među prvima kupio mjesečnu parking kartu za Zonu 2. Platio ju je, jer radi kao sekretar nabrojnijeg Udruženja na području naše Općine, tj. Udruženja penzionera Općine Kalesija i većinom u blizini prostorija Udruženja parkira svoj automobil. I tada su ga u prostorijama firme ubjeđivali da nema potrebe da on plaća, jer na automobilu ima istaknutu naljepnicu da vozilom upravlja osoba s invaliditetom. Galib nije želio odustati, platio je i tako “pokupio” simpatije mnogih koji prođu kraj njegovog automobila i vide istaknutu mjesečnu kartu, a uz to i plavu naljepnicu.

Međutim, danas se desilo nešto zbog čega sam gotovo pa zaplakao. Galib je krenuo na kahvu, i parkirao automobil u Zonu 1. I tu je oslobođen plaćanja parkinga, plus ima kartu za Zonu 2… Pogađajte šta se desilo?! Galib je izašao iz vozila, platio kartu za vrijeme koje će provesti na kahvi i zakačio papirić na brisač.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Galib je ČOVJEK, LJUDINA, GROMADA!!!!

 

 

 

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...