KONTAKT
Početna Izdvojeno Iduće sedmice počinje sanacija klizišta u Jajićima

Iduće sedmice počinje sanacija klizišta u Jajićima

od redakcija

Općinski načelnik Sead Džafić danas je sa Jasminom Džaferovićem kao predstavnikom firmi „Džale iskop“ doo Kalesija i „Tehnometal“ doo Vlasenica potpisao ugovor o početku izvođenja radova na sanaciji klizišta u naselju Jajići.

Cijena ugovorenih radova je 55.695,71 KM a finansijer je Općina Kalesija. Prema riječima načelnika Seada Džafića ovo je prva faza kada je u pitanju sanacija klizišta u Jajićima. Potpisivanjem ovog ugovora demantovani su i navodi pojedinih osoba da projekat neće biti urađen u ovoj MZ.

Rok za izvođenje radova je 30 dana, a Jasmin Džaferović ističe da će sve biti ispoštovano i da će radovi u narednim danima krenuti u ovom naselju. On je zamolio i mještane Jajića da imaju razumijevanja kada počnu radovi, s obzirom da se izvode u dužini od oko 230 metara na lokalnom putu, tako da će putna komunikacija prema regionalnom putu Kalesija-Sapna biti obustavljena, a koristiće se put Jajići-Zolje-Kalesija.

Fadil Hamzić u ime mještana Jajića zahvalio se načelniku na brizi koju je pokazao kada je u pitanju ova MZ, istakavši da će ovomještani znati cijeniti jer je klizište ovu dionicu puta uništilo još 2014.godine, a na sanaciju se čekalo svedo sada.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pomoćnici načelnika Hata Mujčinović, Hazim Halilović, Abdulah Gutić, Zijad Kulanić, općinski pravobranilac Halil Aščić, savjetnik Fikret Suljkanović i šef kabineta Mujo Tosunbegović te sekretar MZ Jajići Ševal Karahodžić.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.