KONTAKT
Početna Izdvojeno „IKRE 2017“: Bogat sadržaj kulturnih događaja do kraja oktobra

„IKRE 2017“: Bogat sadržaj kulturnih događaja do kraja oktobra

od redakcija

Nakon promocije knjige „Ptica, a bijah Haris“ Safeta Pozdera, JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija u okviru Kulturne manifestacije „Ikre 2017“ priprema još niz kvalitetnih kulturnih događaja.

Već 18. oktobra, u srijedu, u 17,00 sati, planirana je promocija knjige „Leptir“ autorice Razija Razo. Ova promocija, koja se realizira u saradnji sa udruženjem „Snaga nezavisne žene“, održat će se u prostorijama biblioteke.

Dan kasnije, 19. oktobra, obilježit će se godišnjica smrti rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjednišrva Republike BiH.

Program obilježavanja je sljedeći:

– 16,30 sati: Polaganje cvijeća i učenje Fatihe ispred Centralnog šehidskog spomen-obilježja;

– 16,45 sati: Dokumentarni film „Djelo iznad smrti“ ( sala BKC-a);

– 17,30 sati: Otvaranje Izložbe novinskih tekstova „ Lik i djelo Alije Izetbegovića 1992 – 2003“ (galerija BKC-a).

Izložba novinskih tekstova „Život i djelo Alije izetbegovića 1992 – 2003“ realizira se u saradnja sa Muzejom „Alija Izetbegović“ Sarajevo.

U petak, 20. oktobra, u 16,30 sati, predviđene su dvije promocije: knjige priča „Malo čudo“ Mehmeda Đedovića i romana „Fuga za Amaliju“ Safeta Berbića.

I 26. oktobra, imat ćemo dva kulturna sadržaja. Prvo će u galerijskom prostoru BKC-a, u 15,30 sati, biti otvorena izložba slika nastalih na Likovnoj koloniji „Lukavac 2017“, a u 16,00 sati je zakazana promocija poezije Fikrete Selimović, pjesnikinje iz Živinice.

Tokom oktobra u kalesijskim školama bit će upriličene književne radionice i druženje učenika sa književnicima. Također, planirano je i predstvaljanje zavičajne zbirke knjiga 50 kalesijskih autora.

U okviru Kulturne manifestacije „IKRE 2017“ planirana je promocija romana „Altrist“  Selima Alagića i književno veče sa Adamom Subašićem.

Podsjećamo i da je JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija raspisala foto natječaj „Knjiga i mi“ i(ili) „Knjiga i dijete“. Kako je već navedeno, cilj natječaja je fotografijom ukazati na značaj čitanja, a najbolje tri fotografije po ocjenama stručnog žirija će biti novčano nagrađene. Rok za dostavljanje fotografija je 25. oktobar 2017. godine.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.