Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Josip Pejaković 19.jula u BKC-u u Kalesiji izvodi monodramu “Bh. stend-drp tragedy”

Monodrama “Bh. stend-drp tragedy” novi je komad prvaka drame Narodnog pozorišta u Sarajevu i jednog od najvećih glumaca Josipa Pejakovića, koja će svoju promociju imati 8. jula u galeriji BKC-a u Sarajevu, u sklopu Baščaršijskih noći.


Ova monodrama će samo nekoliko dana kasnije, tačnije 19.jula u 20:00 sati  biti izvedena i u BKC-u “Alija Izetbegović” u Kalesiji u sklopu manifestacije “Kalesijsko ljeto”.

To su na danas održanom sastanku dogovorili glumac Josip Pejaković te vršilac dužnosti direktora BKC-a “Alija Izetbegović” Fahrudin Sinanović.

“Veliko je zadovoljstvo ugostiti ovakvog čovjeka i prije svega da se zahvalim načelniku koji je zajedno sa općinom i pokrovitelj manifestacije “Kalesijsko ljeto”, koja će ove godine ponuditi za svakoga po nešto”, istakao je vd direktora BKC-a Fahrudin Sinanović.

Pejaković se sastao i sa načelnikom Kalesije Seadom Džafićem i njegovim savjetnikom Fikretom Suljkanovićem kojima je uručio pozivnice za monodramu istakavši da je lijepo doći u općinu o kojoj se u posljednje vrijeme govori samo dobro.

Po riječima Pejakovića monodrama “Bh. stend-drp tragedy” govori o našoj svakodnevnici i ubjeđen je da će Kalesijci uživati u izvedbi iste. Također je kazao da očekuje da će BKC “Alija Izetbegović” Kalesija biti popunjen do posljednjeg mjesta.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...