KONTAKT
Početna Izdvojeno Jovanu Jezdiću iz Pandura koji je palio po Jelovo Brdu i uništavao imovinu Bošnjaka, Općinski sud Kalesija dao uvjetnu kaznu

Jovanu Jezdiću iz Pandura koji je palio po Jelovo Brdu i uništavao imovinu Bošnjaka, Općinski sud Kalesija dao uvjetnu kaznu

od redakcija

Pred Općinskim sudom u Kalesiji danas je Jovanu Jezdiću iz Pandura opština Osmaci državljaninu Bosne i Hercegovine i Srbije izrečena uvjetna kazna jer je prvog dana Bajrama u Jelovom Brdu zapalio autobus firme “Hankom tours”, uništio privatnu imovinu Rame Vokića i Seada Osmančevića te spomenik Malki Osmančević prvoj žrtvi agresije na Jelovo Brdo i Gojčin.

Jovan Jezdić je presudom suda dobio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, ali je ista preinačena na uslovnu od tri godine, što u konačnici znači da za sve pobrojano što je učinio neće dana provesti iza rešetaka.

Kako Infoplus saznaje Jovan Jezdić je u međuvremenu dok se branio sa slobode 13.05.2016. godine pribavio dokumentaciju u kojoj stoji da je poremećena ličnost, odnosno da ima psihopatski poremećaj ličnosti-disocijalni poremećaj ličnosti sa naglašenim negativističkim i narcističkim crtama, a koje crte ličnosti su bili incijalni faktor u pojavi alkoholizma.

Šteta koju je svojim potezima prouzrokovao Jezdić prema procjeni vještaka iznosi 49.085 KM, a oštećeni će zahvaljujući odluci suda to morati tražiti privatnim parnicama.

Također u obrazloženju presude sudija Općinskog suda Kalesija, Jovana Jezdića oslobađa i plaćanja svih troškova procesa, vještaka, svjedoka kao i sudskih paušala.

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.