Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Kalesijka Fadila Mujkić najbolja igračica na turniru u Sarajevu

U Sarajevu, na terenima sa umjetnom travom stadiona “Asim Ferhatović- Hase” 22. i 23.05.2017. godine odigran je turnir Nogometnog saveza Federacije BiH za pionirke/kadetkinje pod nazivom “Fair-play dani ženskog nogometa NS FBiH”

Turnir je organizirao Nogometni savez Federacije BiH u saradnji sa Nogometnim/fudbalskim savezom BiH a na kojem je učestovavalo osam ekipa iz NS FBiH i FS RS.

Na turniru su učestvovali: ŽNK Mladost Nević Polje, ŽOFK Gradina Srebrenik,ŽNK Borac Jelah, ŽNK Čelik Zenica, ŽHNK Čapljina, ŽNK Iskra Bugojno, ŽNK Centar Red Star Sport Brčko i ŽNK Sloboda Tuzla.

Nakon utakmica po grupama u finale su se plasirali ŽHNK Čapljina i ŽNK Sloboda, dok su u susretu za treće mjesto igrali ŽNK Iskra i ŽNK Mladost.

ŽHNK Čapljina je u finalnoj utakmici slavila rezultatom 2:0, dok je ŽNK Iskra u susretu za treće mjesto savladala Mladost rezultatom 4:0.

Igračice Čapljine su do prvog mjesta došla nakon impresivne gol razlike u gdje su postigli 24 pogodka, a nisu primili niti jedan, te su potpuno zasluženo pobjednice sedmog po redu turnira NS FBiH za pionirke.

Najbolja golgeterka turnira bila je igračica Čapljine Jelčić Maja, a njena saigračica Kristina Valjan proglašena je za najbolju golmanku turnira. Za najbolju igračicu na turniru, treneri svih ekipa izabrali su Kalesijku Mujkić Fadilu iz ŽNK Sloboda.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...