Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Kalesijski “Vodovod” prednjači u nabavci opreme za digitalno očitavanje potrošnje vode

U prostorijama JP “Vodovod i kanalizacija” ovih dana održan je sastanak sa predstavnicima firme Ikom iz Zagreba koja ima sjedište u BiH, a vezano za nabavku opreme za digitalno očitavanje potrošnje vode.

“Pa mislim da smo mi prvi u BiH koji kreću sa ovim projektom. Do sada su digitalni vodomjeri urađeni u nekim stambenim jeidnicama u Kalesiji, tako da naši radnici u svakom trenutku mogu da vide potrošnju vode, ali i kvar ukoliko domaćinstvo nema vode”, govori za Infoplus direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Senaid Sinanović.

Kalesijski komunalac za ovu opremu izdvojio je 32.000 KM, a oprema će uvelikoi pomoći da se vide i mjesečni gubitci vode.

“Mi smo prezadovoljni saradnjom sa kalesijskom firmom. Nastavićemo da sarađujemo jer se vidi njihov profesionalizam u svemu ovome i žele da pomognu da njihovo preduzeće bude najbolje”, ističe Anđa Brešić direktorica firme Ikom u Livnu.

Sastanku je prisustvovao i Mislav Ćorić koji je direktor ove firme u Zagrebu koji nam je kazao da je iznenađen profesionalizmom u JP “Vodovod i kanalizacija” te načinu na koji pristupaju kada je u pitanju isporuka vode korisnicima, odnosno građanima.

Direktor Sinanović dalje govori da ugradnja digitalnih vodomjera uveliko doprinosi boljem radu na terenu, jer radnici JP “Vodovod i kanalizacija” neće morati ulaziti u privatne posjede kako bi očitali potrošnju vode, već će to raditi iz sjedišta firme i u svakom trenutku će korisnik znati koliko je vode potrošio.

 

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...