KONTAKT
Početna Izdvojeno Kalesijski “Vodovod” prednjači u nabavci opreme za digitalno očitavanje potrošnje vode

Kalesijski “Vodovod” prednjači u nabavci opreme za digitalno očitavanje potrošnje vode

od redakcija

U prostorijama JP “Vodovod i kanalizacija” ovih dana održan je sastanak sa predstavnicima firme Ikom iz Zagreba koja ima sjedište u BiH, a vezano za nabavku opreme za digitalno očitavanje potrošnje vode.

“Pa mislim da smo mi prvi u BiH koji kreću sa ovim projektom. Do sada su digitalni vodomjeri urađeni u nekim stambenim jeidnicama u Kalesiji, tako da naši radnici u svakom trenutku mogu da vide potrošnju vode, ali i kvar ukoliko domaćinstvo nema vode”, govori za Infoplus direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Senaid Sinanović.

Kalesijski komunalac za ovu opremu izdvojio je 32.000 KM, a oprema će uvelikoi pomoći da se vide i mjesečni gubitci vode.

“Mi smo prezadovoljni saradnjom sa kalesijskom firmom. Nastavićemo da sarađujemo jer se vidi njihov profesionalizam u svemu ovome i žele da pomognu da njihovo preduzeće bude najbolje”, ističe Anđa Brešić direktorica firme Ikom u Livnu.

Sastanku je prisustvovao i Mislav Ćorić koji je direktor ove firme u Zagrebu koji nam je kazao da je iznenađen profesionalizmom u JP “Vodovod i kanalizacija” te načinu na koji pristupaju kada je u pitanju isporuka vode korisnicima, odnosno građanima.

Direktor Sinanović dalje govori da ugradnja digitalnih vodomjera uveliko doprinosi boljem radu na terenu, jer radnici JP “Vodovod i kanalizacija” neće morati ulaziti u privatne posjede kako bi očitali potrošnju vode, već će to raditi iz sjedišta firme i u svakom trenutku će korisnik znati koliko je vode potrošio.

 

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.