KONTAKT
Početna Izdvojeno „Kalesijsko ljeto 2017“: Bajramska akademija, izložba slika, veče saza i sevdaha, druženje sa dijasporom, malonogometni turnir…

„Kalesijsko ljeto 2017“: Bajramska akademija, izložba slika, veče saza i sevdaha, druženje sa dijasporom, malonogometni turnir…

od redakcija

JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija tokom ljetnih mjeseci organizirat će manifestaciju „Kalesijsko ljeto 2017“, u sklopu koje će Kalesijcima biti ponuđen raznovrstan i kvalitetan kulturni, zabavni i sportski program.

Manifestacija počinje Bajramskom akademijom, 25. juna (nedjelja). Akademija će se realizirati u saradnji sa Medžlisom IZ Kalesija i BZK Preporod Kalesija. Uz lijepe ihlahije u izvedbi hora „Nuru Ayni“, publika će moći da uživa i u lijepim sevdalinkama.

Tri dana kasnije, 28. juna (srijeda), u 17,30 sati bit će otvorena Izložba fotografija  Zijada Nuhanovića “Nijedna kuća ko svoja, nijedna rijeka ko Drina: FADIL BANJANOVIĆ BRACIKA”. Izložba se realizira u saradnji sa Udruženjem za razvoj i demokratizaciju društva „Demo- Cent“ Tuzla.

Osim navedenih sadržaja, planirano je održavanje večeri saza i sevdaha, koncert klasične muzike, promocija knjiga, pozivni malonogometni turnir (dijaspora, Bh. novinari, Općina…), sajam knjige, poziorišna predstava, veče folklora, veče izvorne pjesme.

Poseban dio programa predviđen je za našu dijasporu. U saradnji sa Regionalnom koordinacijom bošnjačkih nevladinih organizacija planiramo je druženje/kampovanje mladih iz Bosne i iz dijaspore. Također, u saradnji sa TV Neon, planirana je realizacija projekta „Eglen sa dijasporom“. Ovaj program bi sadržavao razgovor, uživo, sa našim ljudima iz dijaspore, uspješnim pojedincima, predstavnicima klubova, džemata i uduruženja iz dijaspore. Program bi bio obogaćen nastupom naših KUD-ova, horova ilahija, izvođača narodnih pjesama i sevdaha… Sve to bi snimala ekipa TV Neon i emitovala u okviru svoje programske šeme.

Pokrovitelji manifestacije „Kalesijsko ljeto 2017“ su Općina Kalesija i općinski načelnik Sead Džafić.

Medijski pokrovitelji su Radio Feral, TV Neon, Kalesija online, Kalesijske novine, NKP.ba, Infoplus.ba.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.