KONTAKT
Početna Izdvojeno Kalesijsko ljeto 2022: Prva Dječija biciklijada

Kalesijsko ljeto 2022: Prva Dječija biciklijada

od redakcija

U okviru Kalesijskog ljeta 2022 u nedjelju, 14. avgusta, održat će se prva Dječija biciklijada u Kalesiji.

Biciklistički klub Kalesija i Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija, uz podršku MSŠ Kalesija, s ciljem popularizacije i promocije biciklizma i zdravih životnih navika, kao i druženja sa najmlađima organizuje prvu Dječiju biciklijadu.

Za biciklijadu je predviđena kraća dionica, kako bi je mogli voziti i najmlađi, ukupne dužine od 2,6 km. Polazak je planiran ispred zgrade Općine, Ulicom „Žrtava Genocida u Srebrenici“ do Sportske dvorane, skretanje prema Halisijskoj ulici i vožnja do zgrade Veterinarske stanice, nastavak vožnje novom ulicom do kružnog toka u Kalesiji, te povratak do Sportskog poligona MSŠ Kalesija, gdje je kraj staze.

Po završetku biciklijade bit će upriličena prezentacija Sportsko-streljačkog kluba RANGER Kalesija, na kojoj će se prisutni moći upoznati sa paintballon i sportskim streljaštvom i rekvizitima.

PROTOKOL ZA BICIKLIJADU:

– 10:00 – 10:50 – prijava i okupljanje učesnika ispred zgrade Općine – Šehidsko spomen-obilježje

– 10:50 – obraćanje organizatora

– 11:00 – start biciklijade

– 11:30 – dolazak na sportski poligon MSŠ Kalesija

– 12:00 – obraćanje organizatora i dodjela zahvalnica i medalja

– 12:30 – osvježenje i zakuska za sve učesnike

Pozivamo naše sugrađane na sportsko druženje u nedjelju. Za bicikliste je obavezna zaštitna oprema – kacige, a za učesnike mlađe od 6 godina i prisustvo roditelja.

Generalni pokrovitelj manifestacije Kalesijsko ljeto 2022 je Općina Kalesija i općinski načelnik, gospodin Sead Džafić, a medijski pokrovitelj je NEON televizija.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.