KONTAKT
Početna Izdvojeno Kantonalna Vlada: Više od 200 donacija za povratnike

Kantonalna Vlada: Više od 200 donacija za povratnike

od redakcija

Vlada TK je danas dala saglasnost na Odluku, Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak o izboru korisnika grant sredstava za održiv povratak sa budžetske pozicije „Podrška povratku prognanih lica“.

Ovim programom predviđena je dodjela ukupno 218 donacija, a od toga: 32 muzne krave za 21 korisnika, 12 steonih junica za 8 korisnika, 18 tovnih junadi za 10 korisnika, 240 ovaca za 12 korisnika, 80 motokultivator veći, srednjih 17 i 1 mali motokultivator, sušara za voće, brdska kosačica, 16 raznih traktorskih priključaka, jedan priključak za motokultivator, 23 gospodarska objekta, oprema za obrtničku djelatnost, 9 alata, oprema za pčelarstvo i pčelinja društva, 60 društava za 3 korisnika, 8 plastenika, 45 koza za 3 korisnika i jedan traktor. Povratnicima na područje Tuzlanskog kantona dodijeljeno je ukupno 96, a povratnicima u entitet Republika Srpska 122 donacije.

Također, Vlada je, kao učešće Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK u rješavanju projekata održivog povratka, Općini Sapna odobrila 105.000,00 KM za izgradnju potpornih zidova, sanaciju saobraćajne infrastrukture u mjestu Podkućine i sanaciju lokalnog puta Nezuk (škola) – Centar naselja Nezuk.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.