KONTAKT
Početna BiH-Svijet Kapital kompanije Lidl u BiH ponovo povećan i iznosi 147 miliona KM

Kapital kompanije Lidl u BiH ponovo povećan i iznosi 147 miliona KM

od redakcija

Kompanija Lidl BH je registrovana u Sarajevu, a nedavno je povećala svoj kapital sa sto na 147,8 miliona KM.

Prvo povećanje kapitala desilo se u februaru ove godine kada je osnivač Lidla njemačkiW E-International Zweite GmbH povećao kapital firme sa 10.757.065 KM na gotovo 50 miliona KM.

Zatim je došlo do novog povećanja, pretposljednjeg, koje je vrlo značajno, s obzirom na to da su tada udvostručili kapital u BiH. Sada su dodali novih blizu 50 miliona KM.

Ova njemačka kompanije je svoju firmu u BiH registrovala prošle godine i najavljuje se da će poslovnice biti otvorene u nekoliko gradova. U Bijeljini se gradi i prvi objekat namijenjen za Lidl, a u Kiseljaku će imati i nov skladišno-distribucijski centar.

U posljednjih nekoliko dana, Lidl intenzivno traga za lokacijama na kojima će biti otvorene prodavnice. Kada je riječ o Kantonu Sarajevo, navodno su pronađeni objekti koji bi mogli biti kupljeni s ciljem otvaranja poslovnice. U Tuzlanskom kantonu su još ranije dogovorili nekoliko lokacija, međutim vremenom se odustalo od npr. Živinica.

Formalni osnivač Lidla BH je firma W E-International Zweite GmbH. Kao direktor bh. ogranka kompanije naveden je Allen Halamić. Osim njega, u upravi društva su i izvršni direktori Roland Thomas Schreiber, Mihajl Đotlo, Dean Sunek i Kristijan Zaec.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.