Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Ko će u fotelju ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK?

Iako pobjednička Stranka demokratske akcije sa svojim koalicionim partnerima nije izvršila zvanično raspodjelu ministarskih fotelja, nezvanično saznajemo da bi Kalesija zbog postignutog rezultata na Općim izborima mogla dobiti Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Za ovu funkciju već sada se licitira sa četiri imena a to su sadašnji vijećnik u Općinskom vijeću Kalesija Fadil Alić, direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Sabahudin Sakić, direktor KP “Komunalac” Nermin Mujkanović i nekadašnji kandidat SDA za načelnika koji je ujedno i šef Službe za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko – pravne poslove Zijad Kulanić.

Navodno, linija bliska Živinicama protiv je Fadila Alića jer je bio suzdržan prilikom izbora delegata u Dom naroda na stranačkoj sjednici, a ukoliko ipak dođe do njegovog imenovanja ostalo bi upražnjeno mjesto u vijeću, gdje bi onda ušao Mujo Mešanović iz Vukovija Gornjih.

Izvori bliski SDA su nam kazali da je za ministarsku fotelju zainteresovan i Zijad Kulanić koji je od ranije dobar sa Abdurahmanom Hodžićem zvanim Hodža iz Živinica, a koji po svemu sudeći stoji iza sastavljanja nove Vlade, odnosno ministara.

Podsjećanja radi, Kulanić je za svega nekoliko glasova izgubio u utrci za načelnika Kalesije na izborima 2020.godine i mnogi satraju da bi bio idealno rješenje za ministra jer poznaje procese s obzirom da je dugo vremena pomoćnik načelnika.

Kada su u pitanju Sakić i Mujkanović i oni se vide na ovim pozicijama, jer su radili za stranku što su pokazali i rezultati na Općim izborima iz njihove MZ.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...