KONTAKT
Početna Izdvojeno Ko je pokrenuo peticiju za smjenu komandira PS Kalesija Vahidina Omerbegovića?

Ko je pokrenuo peticiju za smjenu komandira PS Kalesija Vahidina Omerbegovića?

od redakcija

Nekolicina policajaca nezadovoljna radom komandira PS Kalesija Vahidina Omerbegovića pokrenula je jutros peticiju za njegovu smjenu saznaje Infoplus iz izvora bliskih policiji.

Navodno, razlog za traženje njegove smjene je taj što on omalovažava rad policije, vrijeđa i prijeti policajcima, ali i građanima.

“Pozvan sam da potpišem peticiju, ali to neću uraditi. Iza svega ovog stoji nečiji lični sukob, jer je komandir pojedinim inspektorima zabranio da izlaze tokom dana i obavljaju privatne poslove i što ih je “izvukao” iz pojedinih kafića da rade”, rekao nam je jedan od policajaca koji nije želio da mu pominjemo ime u strahu od sankcija.

O pokretanju peticije i buntu u PS Kalesija upoznata je i Unutrašnja kontrola MUP-a TK koja je oko 14:00 sati došla u PS Kalesija kako bi izvršili određene provjere i kako bi konačan stav i izvještaj dostavili komesaru MUP-a TK Fadilu Šljiviću.

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.