Ko je pokušao ubiti hadžiju Saliha Šehića iz Jelovog Brda?

Salih Šehić iz Jelovog Brda danas oko 10:00 stai obratio se u PS Kalesija te je prijavio da mu je nepoznata osoba ostavila ručnu bombu ispod automobila na parking prostoru u blizini robne kuće Bingo u centru Kalesije, uz poruku.
Odmah po prijavi na lice mjesta izašli su pripadnici PS Kalesija te su osigurali mjesto gdje se vozilo i bomba nalazila.
“Ne znam ko bi to mogao biti. Sumnjam na jednu osobu koja mi je ranije slala poruke da će mi baciti bombu na automobil. Sada je tu uz bombu i poruka”ovo je za večeru hadžija”, govori nam Šehić.
On za Infoplus govori da je u par navrata do sada prijavljivao PS Kalesija prijetnje koje je dobijao te da je mišljenja da ista osoba stoji i iza ovoga čina.
Brzom intervencijom policije mjesto je osigurano, a pripadnici MUP-a TK su bombu uklonili te su izvršili pregled kompletnog vozila.

Najnovije

Odluka o izmjeni režima saobraćaja Hrasno Donje – Horozovina

Na osnovu člana 73. a u vezi sa članom 13. Zakona o cestama Federacije BiH (,,Službene novine      FBiH" broj 12/10 i 66/13)...

Zbog koronavirusa lokalne vlasti u FBiH izgubile 26,6 miliona KM

Zbog usporavanja ekonomskih aktivnosti uslijed pandemije koronavirusa prihodi lokalne razine vlasti u FBiH u prvoj polovici 2020. godine smanjeni su za 26,6...

Obilježena godišnjica bitke na Bijeljevcu i Dan MZ Miljanovci

Općinski načelnik Sead Džafić, sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović, savjetnik Rusmir Hasanović, predsjedavajući Općinskog vijeća Mensur Hukić, predstavnici Vijeća MZ Miljanovci na...

Vlada FBiH predložila apsolutnu zabranu pušenja u kafićima i restoranima

Vlada Federacije BiH u parlamentarnu proceduru uputila je prijedlog Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana. Prema najavi ovaj...

Krizni štab predlaže ukidanje policijskog sata u Federaciji BiH

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva na današnjoj je sjednici predložio ublažavanje aktuelnih mjera, s obzirom na trend pada broja oboljelih od COVID-19.