Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Ko nema neka uzme HALAL je: Musstafa Alajmović dolazi sa svojim proizvodima u Kalesiju

Mustafa Alajmović iz Breze u medije je dospio nakon objavljene fotografije sa pijace, gdje je prodavao sokove i džemove, a pored svega je stojao natpis “Ko nema neka uzme HALAL je”.

“Moja supruga Zehra bila je teško oboljela. Neke svoje stvari sam prodao kako bi je spasio, a prodavao sam i sokove, džem i druge prirodne preparate kako bi prikupio novac. Uspjeli smo hvala Allahu”, govori za Infoplus Alajmović.

Nakon uspješne akcija za suprugu, Alajmović je pokrenuo i niz drugih akcija sve sa ciljem da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

“Osjećaj težine kada nemaš dati djeci da jedu, kada su ti djeca željna najobičnije sitnice i kada vidim svoju ženu kojoj ne mogu pomoći, pa onda dragi Bog pošalje nekog dobrog insana koji mi pomogne, utjecao je na to da shvatim da mnogi nemaju i da im i ja mogu pomoći. Odlučio sam dijeliti ono što imam, jer postoje i neki drugi osim Zehre i Mustafe”, ističe hrabri brezanski rudar, dodavši i da je nedavno dobio automobil i novac kako bi ga registrirao, ali je sve to poklonio drugim ljudima, posebno pazeći na djecu bez roditelja.

Sve to dovelo je do poziva da postane aktivista humanitarnog udruženja Hedija, koje pomaže djeci bez roditelja i koje je prihvatilo Mustafu kao svojevrsnu inspiraciju za sve članove ovog udruženja, kako one trenutne, tako i buduće.

Nakon što je supruga boljg zdravstvenog stanja ustafa nije odustao od rada, čak šta više i drugima je pomagao i drugima je dodjeljivao pomoć na sve moguće načine.

Ovaj humanitarac u srijedu (5.jula) će biti ispred Čaršijske džamije u Kalesiji gdje će također prodavati svoje proizvode, a dio novca će kako kaže usmjeriti u pomaganje drugima.

Zato iskoristite priliku i u srijedu budite tu i pomozite sebi i drugima.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...