Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Kompleks “Muška voda” Kasima Selimovića iz Kalesije, očekuje prve goste

Glavnina radova privedena je kraju. Hotelsko-turistički-sportksi komleks “Muška voda” kod Kladnja, otvara vrata i očekuje prve goste. Ponosno je to izjavio Kasim Selimović, dugogodišnji uspješni privredni privrednik, predsjednik Odbora Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla, vlasnik uspješnih privrednih subjekata “Piemonte” Tuzla i “Erviks” Kalesija.

Velikoj porodici uposlenika ove dvije firme, njih skoro 300 stotine, sada će se pridružiti i oni koji će svojim znanjem, entuzijazmom, profesionalizmom, doprinijeti radu, razvoju i uspješnosti kompleksa “Muška voda”.

Sa zadovoljstvom je o rekonstrukciji objekta, investiciji, svim poduzetim radovima i planovima, direktor Selimović razgovarao sa Nedretom Kikanovićem predsjednikom Kantonalne privredne komore Tuzla, prilikom njegove posjete Muškoj vodi.

“Mi smo presretni što otvaramo vrata, što možemo reći da smo završili sve potrebne radnje, rekonstrukciju priveli kraju, opremili i oplemenili sadržaje, kako bi primili prve goste u našem kompleksu. I tu se ne zaustavljamo. Imamo još ideja koje želimo provesti u djelo, imamo još zacrtanih planova, sadržaja. Planom radova, razvoja i unaprjeđenja sadržaja, radit će se na izgradnji bazena, zoološkog vrta, biciklističkih staza, sportskih terena. Želja nam je da ponudimo što više našim gostima, da se što ugodnije osjećaju i da ovo ponovo bude jedno prepoznatljivo turističko odredište, mjesto kojem će se sa zadovoljstvom vračati gosti i planirati ga u svojim godišnjim odmorima, bilo ljeti bilo zimi. Ovo je jedna poznata, dugogodišnja pozitivna priča i o Muškoj vodi ne treba trošiti riječi. Mnogima je poznat značaj ove lokacije sa zdravstvenog aspekta, a mi ćemo se u našem kompleksu potruditi da prijatnom i ugodnom atmosferom, kvalitetnim sadržajima, smještajem, gastronomskom ponudom, toplinom od prijema do izlaska gostiju, postanemo prepoznatljivi i jedna od najreprezentativnijih turističkih destinacija na području Tuzlanskog kantona”, rekao je Kasim Selimović.

Posjeta predsjednika Kikanovića i ugodan razgovor sa dugogodišnjim komorskim članom i uglednim privrednikom Kasimom Selimovićem, izrodili su i neke nove ideje.

Bilo je riječi o mogućnostima izgradnje dodatnih sadržaja, razmjenjena su iskustva, savjeti i naravno, upućene čestitke na učinjenom i riječi podrške za naredni period.

“Investicija u Mušku vodu je pun pogodak, pravi potez i zasigurno je jedna od značajnijih u posljednje vrijeme. Kasim Selimović je dao jednu posebnu notu ovom izuzetno lijepom i zdravom kraju, oplemenio jednu značajnu destinaciju i donio ono što je bilo potrebno, što je nedostajalo. Iskrene čestitke za smjelost pokretanja i realizacije jednog ovako velikog i skupog projekta. Siguran sam da će ovo biti mjesto okupljanja brojnih žitelja Tuzlanskog kantona, da će i brojne članice Komore biti česti gosti i naši sadržaje po svom ukusu. Želim u ime Kantonalne privredne komore Tuzla i u svoje ime, mnogo sreće u daljem radu, unaprjeđenju ponude, sadržaja, a u dogledno vrijeme i proširenju kapaciteta. Siguran sam da će ovo mjesto biti vrlo brzo prepoznato i među vodećim turističkim destinacijama ne samo na području Tuzlanskog kantona nego i cijele Bosne i Hercegovine”, izjavio je predsjednik Kikanović uručivši i prigodan poklon direktoru Selimoviću.

Ono što je još preostalo jeste kompletiranje radne snage, kadra koji će biti prepoznatljiv i profesionalnim odnosom privući goste i činit ugodnim njihov boravak u kompleksu “Muška voda”. S tim u vezi, raspisan je i oglas za prijem radnika.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...