KONTAKT
Početna Izdvojeno Košarkaški klub “Bosna” Kalesija uključio se u pomoć dvanaestogodišnjoj Ajli Turić iz Prnjavora

Košarkaški klub “Bosna” Kalesija uključio se u pomoć dvanaestogodišnjoj Ajli Turić iz Prnjavora

od apjanic

Dvanaestogodišnjoj Ajli Turić iz Prnjavora u trećoj godini života dijagnosticiran je Dravet sindrom koji je poznat kao teška mioklona epilepsija dječije dobi, rijedak je oblik teško kontrolirajuće epilepsije koja počinje u ranom djetinjstvu.

Ljekari su ovoj djevojčici propisali lijek koji košta 900 KM, a može biti svega deset dana. Porodica nije u mogućnosti da kupuje lijekove pa su u pomoć do sada priskočili mnogi mještani Prnjavora, Kalesije, ali i drugih mjesta.

Kako bi pomogli svojoj sugrađanki u akciju se uključuje i košarkaški klub “Bosna” Kalesija. Naime, u ovom klubu u nedjelju 01.oktobra organizuju humanitarnu utakmicu protiv ekipe Lions iz Tuzle, a za malu Ajlu Turić igrat će predpioniri, pioniri, kadeti i juniori.

Prva utajkmica počinje u 13:00 sati. Iz KK Bosna pozivaju građane Kalesije, ali i roditelje od djece iz Tuzle da se odazovu ovom apelu i pomognu Ajli Turić.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.