KONTAKT
Početna Izdvojeno Mesna industrija “Prima Vip”, porodice Selimović iz Kalesije dobila “Halal” certifikat

Mesna industrija “Prima Vip”, porodice Selimović iz Kalesije dobila “Halal” certifikat

od redakcija

Kasim Selimović iz Kalesije vlasnik Mesne industrije “Prima Vip” za kratko vrijeme uspio je da se izbori za svoje mjesto na tržištu mesa i mesnih prerađevina.

To je uspio svojim kvalitetom koji su prepoznali kupci širom BiH. Prije nekoliko dana Agencija za certificiranje halal kvalitete odobrila je certifikat za sve proizvode kompanije “Prima Vip” iz Orašja, što je još jedna potvrda njihovog dobrog rada.

“Nama je drago što smo dobili Halal certifikat čime je potvrđena naša opredjeljenost da radimo kvalitetno i u skladu sa propisima”, za Infoplus govori Muamer Selimović suvlasnik kompanije “Prima Vip”.

Selimović ističe da Mesna industrija posjeduje i HACCP certifikat koji osigurava da je hrana ove kompanije u potpunosti ispravna za upotrebu i da je u svakom procesu obrade urađeno sve u skladu sa propisima.

Halal certificiranjem obuhvaćene su mesne prerađevine od junećeg, goveđeg i pilećeg halal mesa, a u nareednim danima na ambalaži proizvoda Mesne industrije “Prima Vip” bit će naznačeno da posjeduje Halal certifikat.

Inače, ova mesna industrija uveliko ima saradnju i sa Turskom, tako da velike količine mesa iz ove kompanije završavaju na tržištu ove prijateljske države sa kojom Selimovići već dugi niz godina sarađuju.

 

 

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.