Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Mevludom obilježena četrnaesta godišnjica otvaranja džamije u džematu Donje Vukovije

Dana, 26.08.2017. godine (subota), učenjem mevluda džemat Donje Vukovije obilježio je četrnaestu godišnjicu otvaranja džamije u ovom džematu.

Ovu svečanost je uveličalo oko tri stotine vjernika, imami MIZ Kalesija na čelu sa gl. imamom prof. Enverom ef. Alićem, kao i imami iz susjednih medžlisa.

Posle ašereta koje je proučio hfz. Abdulaziz Drkić (prof. na FIN-u u Sarajevu), prisutne vjernike je poselamio mjesni imam Enes ef. Habibović, posle čega je uslijedio mevludski program.

Nakon mevludskog programa prisutnim se obratio predsjednik džematskog odbora Admir Mustafić (uskoro ćemo objaviti govor u cijelosti), koji je uručio i zahvalnice bivšim efendijama, predsjednicima…našeg džemata za njihov rad i trud u ovom džematu.

Zahvalnice su uručene: Husejn ef. Mešanović, Rasim ef. Hamidović, Jusuf ef. Butković, Himzo ef. Užičanin, h. Salih Imamović, h. Jakub Husejnović, h. Sulejman Husejnović, Haso Herić, Sulejman Herić, Hercegovac Refik, Ćamil Brđanović.

Glavni imam MIZ Kalesija Enver ef. Alić, u svom kratkom obraćanju sve prisutne je podsjetio kako bi trebali postupati sa kurbanom i kurbanskim mesom.

Nakon glavnog imama Enver ef. Alića prisutnim se obratio i gost vaiz mr. hfz. Abdulaziz Drkić. (USKORO VIDEO PREDAVANJA)

Na samom kraju ovog programa poklonjena je hatma rahmetli imamima koji su služili ovom džematu. Hatmu su proučile džematlije ovog džemata.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Džemat Donje Vukovije se zahvaljuje svima koji su svojim učešćem i prisustvom uveličali ovu svečanost, a onima koji su bili odsutni iz bilo kojih razloga poručuje da imaju za čim žaliti.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...