Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Ministarstvo obrazovanja TK: Dio udžbenika đaci će dobiti sredinom sljedeće sedmice, ne kupujte!

S obzirom da su se u javnosti pojavile različite dezinformacije vezane za distribuciju udžbenika učenicima osnovnih škola, Ministartvo obrazovanja i nauke TK obaviještava sve roditelje i učenike da je Ministarstvo nabavilo udžbenike za sve učenike osnovnih škola i da je većina udžbenika već distribuirana školama.

“Zbog razlike u izdavačima udžbenika, dio udžbenika još uvijek nije distribuiran u škole. Očekujemo da će i ovaj proces biti završen do sredine slijedeće sedmice, kada bi trebalo da svi učenici na raspolaganju imaju sve nabavljene udžbenike”, saopćeno je iz Minsitarstva.

Za prvi razred osnovne škole nabavljeno je 5 udžbenika i to: Moja početnica, Moja Matematika, Moja okolina, Likovna kultura i Muzička kultura.

Za drugi razred osnovne škole nabavljeno je 5 udžbenika i to: Moja čitanka, Moja matematika, Moja okolina, Likovna kultura i Muzička kultura.

Za treći razred osnovne škole nabavljeno je 5 udžbenika i to: Moja čitanka, Moja matematika, Moja okolina, Likovna kultura i Muzička kultura.

Za četvrti razred osnovne škole nabavljeno je 5 udžbenika i to: Čitanka, Matematika, Moja okolina, Likovna kultura i Muzička kultura.

Za peti razred osnovne škole nabavljeno je 9 udžbenika i to: Čitanka, Naš jezik, Matematika, Priroda, Društvo, Osnove tehnike, Likovna kultura, Kultura življenja i Muzička kultura.

Za šesti razred osnovne škole nabavljeno je 11 udžbenika i to: Čitanka, Naš jezik, Matematika, Biologija, Informatika, Historija, Geografija,  Njemački jezik (drugi strani jezik) Likovna kultura, Tehnička kultura i Muzička kultura.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Za sedmi razred osnovne škole nabavljeno je 11 udžbenika i to: Čitanka, Naš jezik, Matematika, Biologija, Fizika, Historija, Geografija,  Njemački jezik (drugi strani jezik), Likovna kultura, Tehnička kultura i Muzička kultura.

Za osmi razred osnovne škole nabavljeno je 13 udžbenika i to: Čitanka, Bosanski  jezik, Matematika, Biologija, Fizika, Historija, Geografija, Hemija, Njemački jezik (drugi strani jezik), Likovna kultura, Informatika, Tehnička kultura i Muzička kultura.

Za deveti razred osnovne škole nabavljeno je 11 udžbenika i to: Čitanka, Naš  jezik, Matematika, Biologija, Fizika, Historija, Geografija, Hemija, Njemački jezik (drugi strani jezik), Tehnička kultura i Muzička kultura.

Većina udžbenika već je distribuirana školama a do sredine naredne sedmice učenici će na raspolaganju imati sve nabavljene udžbenike, koje škole preuzimaju u prostorijama Ministarstva obrazovanja i nauke.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...