Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Miralem Pjanić zvanično potpisao za Sharjah FC

Bosanskohercegovački nogometaš Miralem Pjanić (32) zvanično je potpisao ugovor sa ekipom Sharjah FC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kako su ranije najavili španski mediji, Pjanić je prihvatio ponudu iz UAE-a i potpisao je dvogodišnji ugovor vrijedan oko tri miliona eura po sezoni, s mogućnošću produženja saradnje na dodatnu godinu.

Bh. nogometaš odrekao se preostalih primanja iz ugovora koji ga je vezao za Barcelonu do 2024. godine, a zauzvrat Katalonci su ga besplatno pustili u UAE.

Sharjah FC je najuspješniji klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa šest titula, osam Kupova i dva Superkupa. U njihovoj trenutnoj ekipi nastupaju uglavnom domaći igrači i nekoliko Brazilaca, a među strancima svakako je najpoznatiji bivši španski reprezentativac i također nekadašnji igrač Barcelone Paco Alcacer.

Pjanić je karijeru počeo u redovima Metza, nakon toga je igrao u Lyonu, a poslije tri godine u Francuskoj 2011. godine prešao je u Romu. U redovima Rome ostao je pet sezona, a na ljeto 2016. godine potpisao je za Juventus.

Krajem ljeta 2020. godine prešao je u Barcelonu i od tada je počeo njegov strmoglavi pad. Na Nou Campu nije dobio pravu šansu, a godinu kasnije otišao je na posudbu u Bešiktaš. Međutim ni tu nije briljirao, nakon čega se pred početak ove sezone vratio u Barcelonu.

Iako je trener Barcelone Xavi Hernandez tokom pripremnog perioda rekao da ga je Pjanić uvjerio u svoje kvalitete i da će ostati u timu, od starta je bilo jasno da je preokobrojan.

Pjanić je jedan od trojice igrača koji nisu dobili ni minutu u dosadašnjim zvaničnim utakmicama Barcelone, nakon čega je odlučio da promijeni sredinu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...