KONTAKT
Početna Izdvojeno Mirsad Selimović: Podnio sam prijavu policiji i pokrenuo tužbu protiv nalogodavaca i portala koji uzurpiraju moje ime,porodicu i profesiju

Mirsad Selimović: Podnio sam prijavu policiji i pokrenuo tužbu protiv nalogodavaca i portala koji uzurpiraju moje ime,porodicu i profesiju

od apjanic

Proteklih dana a i zadnjeg vremena izložen sam velikim montiranim pritiscima od strane određenih nalogodavaca u općini Kalesija iz razloga što štitim i zastupam interese zajednice u cjelini a time i svakog pojedinca. Mojim zagovaranje stabilnih i jedinstvenih politIčkih snaga općine Kalesija uz uvažavanje svakog izabranog pojedinca i političke partije proizvelo je određene snage kojima to ne odgovara jer ne mogu na takav način ostvarivati lične koristi i dominaciju.  Iz tog razloga u više navrata pokušava se lažima dezinformisati javnost putem kontrolisanih medija u općini Kalesija kako „ja“ zloupotrebljavam političku poziciju i profesiju u cilju sticanja određene koristi ili obmanjivanja javnosti.

OVOM PRILIKOM JAVNO POZIVAM SVE MEDIJE, SVE GRAĐANE KALESIJE A I ŠIRE, UKOLIKO IMAJU BILO KAKVE NEREGULARNOSTI PO PITANJU MOG POLITIČKOG I PROFESIONALNOG DJELOVANJA DA IZVRŠE PRIJAVU NADLEŽNIM ORGANIMA. ZA SVAKU PRIJAVU RADO ĆU SE ODAZVATI.

Oni koji poznaju mene ili na bilo koji način sarađuju sa mnom mogu potvrditi kakvi su moji postupci, namjere, iskustva i djela. Sve drugo jasno ukazuje da se radi o montiranim i naručenim tekstovima, zlonamjernim ljudima po našu okolinu kao i zavidnosti za tuđi uspjeh.

Posljednji tekst koji je objavljen na portalima „Kalesija Online i NeonTV“ a ubrzo i uklonjeno kao i portal „Infoplus“ pokazuje koliko je novinarska profesija za pojedine urednike neobjektivna i nastrana sa ciljem netransparentnog informisanja javnosti i podrškom nalogodavcima od kojih se ostvaruju određene koristi i benefiti.

I proteklog perioda pomenuti portali su iznosili neobjektivne činjenice koje su montirane u cilju narušavanja ugleda mene i moje porodice. Visoku dozu tolerancije posjedujem kao čovjek i zdravstveni radnik i smatrao sam to kao početničke propuste određenih urednika.

Obzirom na posljednja dešavanja odlučio sam izvršiti prijavu Policijskoj stanici Kalesija za uzurpiranje, klevetu i lažno informisanje mene i moje familije kao i političke partije koju zastupam ( BPS ), a pozivajući se na „ ZAKON O ZAŠTITI OD KLEVETE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE“  Član 6., stav (2) „ Za klevetu izenesenu u sredstvima javnog  informiranja odgovorni su autor, odgovorni urednik, izdavač, kao i lice koje je na drugi način vršilo nadzor nad sadržajem tog izražavanja.“

Sa zadovoljstvom očekujem sudski epilog o čemu ću detaljno izvještavati javnost kako bi se stvarno stanje, naručioci i nalogodavci tekstova, odgovorost urednika i namjere loših ljudi obestinile i time za sva buduća vremena spriječile ovakve neprijatnosti za bilo koje građane.

Dr. Mirsad Selimović

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.