KONTAKT
Početna Izdvojeno Mirzet Jahić pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za borce koji protestvuju ispred Vlade FBiH u Sarajevu

Mirzet Jahić pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za borce koji protestvuju ispred Vlade FBiH u Sarajevu

od redakcija

Iako su predstavnici deset temeljnih boračkih udruženja iz obje armijske komponente, Armije BiH i HVO potpisali sporazum za rješavanje zahtjeva boraca, okupljenih ispred zgrade Vlade FBiH, pojedini se ne slažu sa tim te su nastavili svoj “protest”.

Jedan od njih je i Mirzet Jahić iz Sarača,predsjednik Udruženja zaboravljenih demobilisanih boraca koji je nekoliko dana boravio u Sarajevu, a kako nam govori u narednim  danima opet ide ispred zgrade Vlade FBiH da ukaže na propuste od strane Federalnog ministarstva za pitanje boraca te da ministra upozna sa teškom situacijom u kojoj žive borci.

“Ja pozivam sve pripadnike 241. i 245. brigade da mi se pridruže u Sarajevu na protestima a sve građane molim da se uključe u akciju prikupljanja flaširane vode i higijenskog pribora koji su potrebni borcima ispred Vlade. Također mogu donirati i hranu koja će im biti dostavljena”, govori Jahić.

On je rekao da svi koji žele pomoći mogu ga pozvati na broj 062 920 021

 

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.