KONTAKT
Početna Izdvojeno Mirzet Jahić sa borcima u četvrtak kreće u Sarajevo, od načelnika zatražio ukidanje svih boračkih udruženja

Mirzet Jahić sa borcima u četvrtak kreće u Sarajevo, od načelnika zatražio ukidanje svih boračkih udruženja

od apjanic

Predsjednik Udruženja zaboravljenih demobilisanih boraca Armije Republike BiH Mirzet Jahić održao je danas sastanak sa nekolicinom kalesijskih boraca sa kojima je razgovarao o protestima u Sarajevu koji se održavaju ispred zgrade Vlade FBiH, dodatkom za borce, ali i o sporazumu koji je potpisan za koji smatra da je velika prevara svih pravih patriota.

“Mi tražimo jedinstven registar svih boraca, ali taj registar da prave borci koji su branili domovinu, a ne oni koji su bili u Njemačkoj, pa posle rata dobili status borca. Želimo da svi oni koji su ratovali imaju dodatak odnosno mjesečno primanje kako bi mogli da prehrane svoje porodice”, rekao je Jahić.

On je prisutne upoznao i sa inicijativom koju je uputio općinskom načelniku Seadu Džafiću u kojoj traži da ukine sva boračka udruženja u Kalesiji i da se formira samo jedno, a dok se na to čeka da se ukine finansiranje postojećih udruženja proisteklih iz rata.

“Želimo da se u sali BKC-a okupe svi borci i da biraju svoje predstavnike koji će ih predstavljati, a ne ovako ljudi sami sebe postave na doživotnu funkciju”, istakao je Jahić vidno razočaran radom dosadašnjih udruženja u našoj općini.

Na sastanku Jahić je sa nekolicinom boraca dogovorio da u četvrtak 24.avgusta u 11:00 sati održe novi sastanak u Kalesiji, ali da u 12:00 krenu prema Sarajevu jer je obezbjeđen prevoz i hrana.

Svi zainteresovani borci koji žele na protest u Sarajevo pred zgradu Vlade FBiH mogu se prijaviti na broj 062 920 021

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.