KONTAKT
Početna Izdvojeno MSŠ Kalesija kreće u projekat “Cjeloživotno učenje fizike, hemije i biologije”

MSŠ Kalesija kreće u projekat “Cjeloživotno učenje fizike, hemije i biologije”

od redakcija

JU Mješovita srednja škola Kalesija je jedina srednja škola na području općine Kalesija. Ovu školu pohađaju učenici sa područja općina Kalesija, Živinice, Osmaci, Sapna, Zvornik i Tuzla.

Projekat Cjeloživotno učenje fizike, hemije i biologije naša škola radi u saradnji sa Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke i MIOS-om.

Vođa projekta je prof. Šarić Sanela, a pored nje u realizaciji projekta učestvovaće direktor škole Bego Hadžić, pomoćnik direktora Bećir Aljić, pedagog Sanela Malkić, bibliotekar prof. Senabija Sulejmanović, profesori: Enisa Mešić, Elbira Bešić, Mirza Isanović, Amir Muhamedbegović, Aida Mujanović, Elvir Mujkić, Mubera Aščić, Muhamed Omerović, Mirnesa Avdibašić i Anes Avdibašić i 25 učenika.

Kroz ovaj projekat Međunarodno udruženje Interaktivne otvorene škole (MIOS) organizovaće edukacije o Servisnom učenju za profesore i učenike, učesnike projekta, a zahvaljujući pomoći Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke kupićemo neophodnu opremu za izvođenje laboratorijskih vježbi iz fizike, hemije i biologije.

U osposobljavanju i prilagođavanju kabineta za izvođenje vježbi pomoći će nam naše lokalne firme, koje su i ranije podržavale naš rad i nastojanja da mladima pružimo što bolje uslove za obrazovanje i aktivno ih uključimo u rad.

Kupljenu opremu koristiće ove ali i sve buduće generacije koje se budu školovale u našoj školi. Projektnim aktivnostima planirali smo također obuku učenika naše škole za rad i izvođenje određenih vježbi, kao i pokazivanje i podučavanje osnovaca tim vježbama.

Pozivamo osnovce da se jave svojim predmetnim profesorima iz predmeta fizika, hemija i biologija i sa njima na vrijeme kontaktiraju predmetne profesore iz naše škole i rezervišu svoje termine za praktične vježbe. Organizovanim radionicama za osnovce ojačaćemo učeničko znanje ali i poboljšati njihove odnose i potaći ih na kreativan rad, saradnju i međusobno pomaganje.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.