Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

MSŠ Kalesija kreće u projekat “Cjeloživotno učenje fizike, hemije i biologije”

JU Mješovita srednja škola Kalesija je jedina srednja škola na području općine Kalesija. Ovu školu pohađaju učenici sa područja općina Kalesija, Živinice, Osmaci, Sapna, Zvornik i Tuzla.

Projekat Cjeloživotno učenje fizike, hemije i biologije naša škola radi u saradnji sa Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke i MIOS-om.

Vođa projekta je prof. Šarić Sanela, a pored nje u realizaciji projekta učestvovaće direktor škole Bego Hadžić, pomoćnik direktora Bećir Aljić, pedagog Sanela Malkić, bibliotekar prof. Senabija Sulejmanović, profesori: Enisa Mešić, Elbira Bešić, Mirza Isanović, Amir Muhamedbegović, Aida Mujanović, Elvir Mujkić, Mubera Aščić, Muhamed Omerović, Mirnesa Avdibašić i Anes Avdibašić i 25 učenika.

Kroz ovaj projekat Međunarodno udruženje Interaktivne otvorene škole (MIOS) organizovaće edukacije o Servisnom učenju za profesore i učenike, učesnike projekta, a zahvaljujući pomoći Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke kupićemo neophodnu opremu za izvođenje laboratorijskih vježbi iz fizike, hemije i biologije.

U osposobljavanju i prilagođavanju kabineta za izvođenje vježbi pomoći će nam naše lokalne firme, koje su i ranije podržavale naš rad i nastojanja da mladima pružimo što bolje uslove za obrazovanje i aktivno ih uključimo u rad.

Kupljenu opremu koristiće ove ali i sve buduće generacije koje se budu školovale u našoj školi. Projektnim aktivnostima planirali smo također obuku učenika naše škole za rad i izvođenje određenih vježbi, kao i pokazivanje i podučavanje osnovaca tim vježbama.

Pozivamo osnovce da se jave svojim predmetnim profesorima iz predmeta fizika, hemija i biologija i sa njima na vrijeme kontaktiraju predmetne profesore iz naše škole i rezervišu svoje termine za praktične vježbe. Organizovanim radionicama za osnovce ojačaćemo učeničko znanje ali i poboljšati njihove odnose i potaći ih na kreativan rad, saradnju i međusobno pomaganje.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...