KONTAKT
Početna Izdvojeno MUP TK: Izborni proces na području TK protekao u najboljem redu

MUP TK: Izborni proces na području TK protekao u najboljem redu

od redakcija

Izborni proces na području Tuzlanskog kantona protekao je prema riječima glasnogovornice Uprave policije MUP-a TK u najboljem redu. Na biralištima je evidentirano samo jedno narušavanje reda i mira na području grada Lukavac.

“Uprava policije odgovorila je zadatku adekvatno. Izbori na području TK protekli su mirno bez većih incidenata, s tim da je evidentirano samo jedno narušavanje javnog reda i mira na biračkom mjestu na području općine Lukavac” , rekla je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Tokom izbornog procesa od otvaranja biračkih mjesta pa sve do zatvaranja, zaprimljeno je 16 prijava koje se odnose na Izborne nepravilnosti.

“Tokom ovog izbornog dana od momenta otvaranja pa do 19 sati Uprava policije MUP-a TK zaprimila je 16 prijava koje se odnose sumnje na određene neregularnosti izbornog procesa. Na nivou policije formirano je aktivno dežurstvo i po svim navedenim prijavama postupali su policijski službenici, i u narednom periodu slijedi rad pod navedenim predmetima, kako bi se utvrdile sve nepravilnosti svakog događaja” , istakla je Kapidžić, te dodala kako slijedi pratnja glasačkog materijala.

“Svakako da će policijski službenici ostati na mjestima na koja su raspoređeni i zatim slijedi pratnja glasačkog materijala”

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.