KONTAKT
Početna Izdvojeno Načelnik Bosanskog Petrovca obišao Kalesiju, ali i spomen sobu “Kalesijski heroji odbrambeno oslobodilačkog rata”

Načelnik Bosanskog Petrovca obišao Kalesiju, ali i spomen sobu “Kalesijski heroji odbrambeno oslobodilačkog rata”

od apjanic

Zlatko Hujić, nezavisni je kandidat koji je odlukom građana Bosanskog Petrovca izabran za načelnika ove općine, boravio je u posjeti načelniku Kalesije Seadu Džafiću, gdje se razgovaralo o saradnji ove dvije općine.

“Mi smo načelnici postali, jer su ljudi prepoznali u nama da smo tu za građane. Ja mislim da ćemo svojim potezima pokazati narodu da može se i bez politike napraviti dobra općina i nova radna mjesta”, za Infoplus govori načelnik Hujić.

Inače, riječ je o čovjeku koji je bio direktor firme “Bosnaplast” dd koja je lider proizvodnje eproveta od PET ambalaže u našoj državi, ali je bio na rukovodećim funkcijama i u firmama u Italiji gdje je jedno vrijeme radio i boravio.

Načelnik Hujić ističe da je u Kalesiji prvi put i da će sa načelnikom naše općine razgovarati o zajedničkim projektima koji bi i Kalesiji, ali i Bosanskom Petrovcu donijeli bolju budućnost.

Zajedno sa Seadom Džafićem, Hujić je obišao Spomen sobu u BKC-u te je kazao da treba njegovati sjećanja na prošla vremena kako bi djeca znala šta se dešavalo u vrijeme rata, ali se zahvalio i direktoru ove ustanove Fahrudinu Sinanoviću od kojeg je saznao mnoštvo informacija o našoj općini, odbrani, ali i o tome kako je Kalesija postala prvi oslobođeni grad u BiH.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.