Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Načelnik i direktor Vodovoda obišli radilišta u kalesijskim naseljima

Načelnik Kalesije Sead Džafić zajedno sa direktorom JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija, Senaidom Sinanovićem jučer je obišao pet lokaliteta na području naše općine gdje se izvode radovi na izgradnji vodovodne mreže.

Prije nekoliko dana na našem portalu pislai smo o puštanju u upotrebu pumpne stanice Miljanovci, kod stare džamije, koju je delegacija jučer obišla kao i bazen u Gaju.

“Ja želim da se što prije u ovom nasleju pusti voda. Oni koji nisu platili priključak, njih pozivam da to što prije urade kako bi visinske zone Miljanovaca dobile vodu”, kazao je za Infoplus načelnik Džafić.

Nakon Miljanovaca, načelnik je posjetio bazen na Pješavici gdje je postavljena telometrija, a zatim i gradilište u blizini stare Lipovačke džamije gdje traju radovi na postavljanju cijevi za vodu u Meškovićima, te jedan vod prema Kikačima.

U Tojšićima u zaseoku Kovačevići dočekao nas je Avdo Delić predsjednik građevinskog odbora za izgradnju vode koji nam je kazao da čekaju duži niz godina na dan kada će iz česme poteći voda.

“Nečiji hirovi su bili da nama ovdje neda vodu. Sreća, pa je došao za načelnika čovjek kao što je Sead Džafić koji je za šest mjeseci rješio nešto što čekamo 25 godina. On nije dobar, on je predobar vjerujte mi”, govori za Infoplus Delić.

Halil Zulfić član građevinskog odbora u Babajićima, ističe da 20 godina u ovom naselju čekaju na vodu i da je tek sada dobijaju. Nije htio komentaristai ko je kriv za takvo stanje, ali je kazao da su mnogi dobijali izbore na osnovu obećanja da će Babajići imati vodu, ali nikada to nije urađeno. On se zahvalio i načelniku Džafiću koji je obišao ovo naselje i koji je omogućio da oni dobiju vodu u svojim domaćinstvima.

Načelnik Džafić prilikom obilaska ovih radilišta kazao je da mu je drago što će mještani ovih naselja uskoro imati vodu, te da će nastaviti i dalje sa radovima kako bi svako domaćinstvo imalo vodu. On je kazao da će u narednim danima krenuti se i sa izgradnjom vodovoda u Muratovićima tako da će JP “Vodovod i kanalizacija” sa svojim mašinama uskoro i u ovo naselje.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Meni je drago da je izvođač radova JP “Vodovod i kanalizacija”, prvo zbog toga što novac ostaje u Kalesiji, a drugo zbog kvaliteta radova jer mi radimo da traje to sto i više godina da ne moramo “roviti” i nešto mjenjati. Dakle, hvala načelniku što je prepoznao da naše preduzeće ovo može uraditi, a svakako mi ćemo se truditi da budemo sve bolji i bolji i kao što se da primjetiti radovi se izvode čak i brže od predviđenog kako bi naši građani dobili vodu čim prije”, ističe Senaid Sinanović direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija.

 

 

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...