KONTAKT
Početna Izdvojeno Načelnik općine Kalesija i ministar za rad, socijalnu politiku i povratak podijelili 40 paketa

Načelnik općine Kalesija i ministar za rad, socijalnu politiku i povratak podijelili 40 paketa

od redakcija

Općinski načelnik Sead Džafić i ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Mirsad Muhamedbegović danas su na području općine Kalesija izvršili podjelu 40 prehrambenih paketa za osobe koje su u stanju socijalne potrebe, a čija imena je dostavio Centar za socijalni rad.

U sklopu protokolarne posjete općini Kalesija, mi smo danas izvršili i podjelu prehrambenih paketa ukupne vrijednosti oko 3.000 KM, a obezbjeđeni su sredstvima Ministarstva i Općine Kalesija, kazao je ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Mirsad Muhamedbegović.

On je istakao da je prije nekoliko dana boravio na području općine Kalesija te da je sa općinskim načelnikom dogovorio realizaciju nekoliko projekata koji će doprinijeti boljem životu građana u ovoj lokalnoj zajednici a čija realizacija bi trebala biti okončana u ovoj kalendarskoj godini.

Prema riječima načelnika Seada Džafića ovo je samo još jedna akcija u nizu koje Općina Kalesija provodi kada je u pitanju briga o osobama koje su u stanju socijalne potrebe.

Mi smo ovakve i slične pakete dijelili i preko Udruženja i organizacija svih ovih godina od kako sam ja na čelu općine. To su paketi koji sadrže osnovne životne namirnice i uvijek ih dijelimo osobama čija imena nam dostavi Centar za socijalni rad Kalesija kako bi izbjegli zloupotrebe i kako paketi ne bi završili u rukama onih kojima pomoć nije potrebna, rekao je Džafić.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.