Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Načelnik posjetio MZ Tojšići i Kikači

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima nastavio je jučer sa posjetama mjesnim zajednicama na području općine Kalesija.

Tema sastanka bilo je određivanje naziva ulica u naseljenim mjestima mjesnih zajednica na području općine Kalesija, ali i drugi infrastrukturni projekti čija se realizacija očekuje tokom ove godine.

Zijad Kulanić, šef u Službi za prostorno uređenje geodetsko i imovinsko pravne poslove predstavnike Vijeća MZ upoznao je sa granicama naseljenih mjesta ali i ulicama koje su tema razgovora, odnosno zaseocima kojima trebaju da se daju nazivi ulica.

Predstavnicima mjesnih zajednica dali smo rok 30 dana od naše posjete da dostave nazive ulica za svoja naselja, ali da moraju imati saglasnost mještana a ne da oni sami donose odluku. Nadam se da ćemo ove godine to sve kompletirati, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Pored naziva ulica na sastanku u Tojšićima razgovaralo se o nastavku izgradnje ambulante, osposobljavanju prostora tzv.“stare pekare“ za potrebe udruženja i mjesne zajednice, uređenju objekta i svlačionica Sloge, kao i uređenju lokalnih puteva i čišćenju kanala.

Kada su u pitanju ulice i zaseoci u MZ Kikači, dio posla je već urađen rekli su članovi Vijeća, ali su od načelnika tražili da se krene sa realizacijom čišćenja korita rijeke Gribaje, uređenju kanala od mezarja prema džamiji kao i saniranju puta koji vodi prema lokalnom mezarju.

Obilazak MZ nastavlja se danas, posjetom MZ Jeginov Lug i Petrovice, a sutra Hrasno Donje i Gornje. 

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...