Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Načelnik posjetio Prnjavor i Dubnicu

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić sa saradnicima posjetio je Prnjavor i Dubnicu, gdje se sastao sa članovima Vijeća mjesnih zajednica sa kojima je razgovarao o problemima i potrebama mještana ovih naselja, ali i o projektu određivanja naziva ulica u naseljenim mjestima na području općine.

U Prnjavoru članovi Vijeća MZ su od načelnika tražili da se krene sa uređenjem korita rijeke u zaseoku Kurtići, da se završe radovi na uređenju spomen obilježja te da se uputi dopis nadležnim u Federaciji kako bi se krenulo u izgradnju dodatne saobraćajnice od Prnjavora prema mezarju u Dubnici.

Za uređenje korita u zaseoku Kurtići, mogu da kažem da će u narednim danima izaći predstavnici resorne službe kako bi sačinili zapisnik i da krenemo u izradu projektne dokumentacije, do sada smo pomagali radove na izgradnji spomen obilježja i to ćemo nastaviti i u narednom periodu jer svi znamo šta je za slobodu dala „Prnjavorska četa“ , kazao je načelnik Sead Džafić.

On je također kazao da je Općina Kalesija u više navrata od JP Ceste FBiH tražila da se uradi dodatna saobraćajnica na  dionici Prnjavor-Dubnica s obzirom da u vrijeme dženaza dolazi do blokiranja magistralnog puta i velikih gužvi, ali da još uvijek odobrenja za izgradnju nema.

Mještani Dubnice i Mahmutovića preko svojih predstavnika u Vijeću MZ tražili su da se urade usporivači brzine kod novoizgrađene džamije u Dubnici, da se sanira klizište koje vodi prema Mahmutovićima i da se uradi lokalni put koji spaja Mahmutoviće i Dubnicu.

Prema riječima načelnika, Općina će izdvojiti novac za uređenje dijela puta koji će mještanima olakšati komunikaciju ali je kazao da se u projekat moraju uključiti i sami mještani s obzirom da Općina finansira izgradnju puteva po principu marka na marku.

Kada je riječ o usporivačima, načelnik je kazao da se o tome trebaju izjasniti i sami mještani, kao što se trebaju izjasniti i o nazivima ulica u ovim naseljima te da u roku od trideset dana nazive dostave u nadležnu službu u Općini Kalesija.

Predstavnici MZ Prnjavor i Dubnica od načelnika i njegovih saradnika su zatražili da se vikendom obezbjedi i rad komunalnog redara, s obzirom da u dane vikenda dolazi do spaljivanja guma i kablova u blizini stambenih naselja.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...