KONTAKT
Početna Izdvojeno Načelnik posjetio Raince Gornje i Raince Donje

Načelnik posjetio Raince Gornje i Raince Donje

od redakcija

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima posjetio je mjesne zajednice Rainci Gornji i Rainci Donji, gdje je sa članovima Vijeća razgovarao o problemima sa kojima se mještani susreću, o projektima koji su realizirani i koji će biti realizirani u narednom periodu ali i o određivanju imena i naziva ulicama u ovim naseljenim mjestima.

U proteklom periodu ove dvije mjesne zajednice smo povezali trotoarom, proširili smo i asfaltirali lokalni put između ova dva naselja, uradili svlačionice u oba nogometna kluba, a ove godine ćemo na stadionu Senad Mešić-Čiča početi da gradimo i tribine zašto sam izdvojio 27.000 KM. Mnoge infrastrukturne projekte smo realizirali u ovim naseljima koja su bila zaboravljena i zapostavljena od prijašnjih vlasti, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Također, načelnik je obećao da će se raditi na proširenju puta od Kojnika do Pedića, rješavanju kanalizacije u zaseoku Herići, zacjevljivanju kanala u centru Rainaca Gornjih, sanaciji klizišta u Ibralićima.

Članovi Vijeća MZ Rainci Donji su tražili sredstva za spomen obilježje kao i za sanaciju krova na objektu mjesne zajednice, dok je kao najveći problem u Raincima Gornjim predstavljena raskrsnica koja se nalazi u blizini Osnovne škole “Rainci” gdje u proteklom periodu zabilježen veliki broj saobraćajih nesreća.

Načelnik je obećao da će od svoje plaće finansirati i nabavku određenog broja prozora u područnoj školi Meškovići.

Podsjećanja radi, općinski načelnik Sead Džafić od preuzimanja mandata 2016.godine, svoju plaću dijeli najboljim učenicima, studentima, sportistima, socijalno ugroženim kategorijama te za određene projekte po mjesnim zajednicama.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.