Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Načelnik sa saradnicima posjetio Jeginov Lug i Petrovice

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima jučer je posjetio mjesne zajednice Jeginov Lug i Petrovice.

Tema sastanka kao i u dosadašnjim posjetama mjesnim zajednicama bilo je određivanje naziva ulica u naseljenim mjestima na području općine Kalesija, ali i drugi infrastrukturni projekti čija se realizacija očekuje tokom ove godine.

Vijeće mjesne zajednice Jeginov Lug od načelnika je zatražilo da se krene u realizaciju izgradnje lokalnog puta, kao i rješavanje problema izgradnje puta prema groblju gdje su u pitanju nerješeni imovinsko-pravni poslovi, te da se izvrši postavljanje table naseljenog mjesta.

Mi smo uradili projekat za izgradnju puta i to će biti realizirano u ovoj godini, a kada je u pitanju pristup pravoslavnom groblju , moram da kažem da tu imamo problem sa jednim mještaninom srpske nacionalnosti koji ne dozvoljava prolaz kroz njegovu parcelu, dok su komšije muslimani dali svoje parcele na raspolaganje, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On ističe da će i ovaj problem  biti rješen ali da će se u rješavanje toga morati uključiti i Sud.

Kada je u pitanju MZ Petrovice, oni su načelnika upoznali sa problemima koji ih muče, a to su priključenje objekta mjesne zajednice na vodovodnu mrežu, uzurpacije od strane građana koji su ušli u putni pojas, proširenje puta od magistralne ceste prema mezarju kao i klizište u Zulfićima.

Načelnik je obećao da će razgovarati sa direktorom JP „Vodovod i kanalizacija“ kako bi se mjesna zajednica spojila na vodovodnu mrežu, te da će naložiti Službi za geodetsko i imovinsko pravne poslove da krene sa rješavanjem uzurpacija u ovom i svim drugim naseljenim mjestima.

Također, na sastanku je obećano da će se u ovoj godini pokušati obezbjediti sredstva kako bi se rješilo klizište u Zulfićima.

Ove dvije MZ imaju određene probleme, ali ćemo zajendički da ih rješavamo. Predsjednici i članovi Vijeća MZ dobili su rok do kada moraju da nam dostave nazive ulica jer to je projekat koji ćemo realizirati jer želimo da prilikom dobijanja pisama ili računa građani uz ime imaju i naziv svoje ulice, a ne kao do sada da bude bez broja, istakao je Džafić.

Posjeta MZ nastavlja se sutra (petak) kada će načelnik biti u Zatesu i Seljublju.  

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...