Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Načelnik sa saradnicima posjetio MZ Kalesija Centar i MZ Jelovo Brdo Gojčin

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima posjetio je mjesne zajednice Kalesija Centar i Jelovo Brdo Gojčin.

Tema sastanka sa članovima Vijeća ovim mjesnih zajednica bila je realizacija projekata kao i određivanje naziva ulica na području naseljenih mjesta.

Kada je u pitanju MZ Kalesija Centar, ovdje je dosta toga urađeno, ali isto tako trebamo više pažnje posvetiti njima jer su oni ogledalo našeg grada. Sve bitne institucije su upravo u ovoj MZ i kada je u pitanju određivanje naziva ulica oni su dosta toga već uradili, ali će kako su obećali nastaviti u razgovoru sa građanima da i ulice koje nemaju imena dobiju ih u narednih trideset dana, kazao je načelnik Sead Džafić nakon sastanka sa članovima Vijeća ove mjesne zajednice.

On je istakao da članovi Vijeća traže da se uradi proširenje lokalnog puta koji vodi od magistralne ceste prema Gradskom mezarju kao i da se izdvoje sredstva za popravku ulične rasvjete u Ulici Žrtava genocida u Srebrenici te da nadležne službe izvrše postavljanje saobraćajnih znakova koji bi olakšali kako vozačima tako i samim pješacima.

Članovi Vijeća MZ Jelovo Brdo i Gojčin su načelnika i saradnike upoznali sa poteškoćama koje imaju kada je u pitanju vodosnabdijevanje, uzurpacija putnog pojasa od nesavjesnih građana ali i uništavanje puta od pojedinaca.

U Budžetu ove godine kada je u pitanju ova mjesna zajednica mi smo izdvojili sredstva za zacjevljenje kanala i za rekonstrukciju područne ambulante, ali nadležne službe će izaći na teren da rješe uzurpacije i da izvrše postavljanje znaka osovinskog opterećenja puta, ali isto tako će sačiniti zapisnik kako bi se sanirao put prema Jelobrdskom lugu gdje onemogućeno vlasnicima da pristupe svojim parcelama, rekao je načelnik Džafić.

Kada je u pitanju određivanje ulica u naseljenim mjestima Jelovo Brdo i Gojčin, također je dat rok od trideset dana kako bi dostavili nadležnim službama imena ulica u dogovoru sa mještanima ovih naselja.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...